Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ψάχνουν λύσεις για προσλήψεις εποχικού προσωπικού στα μουσεία

Αποφασισμένη να μην αφήσει τον χρόνο να χαθεί, αλλά να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στο υπουργείο ...


Αποφασισμένη να μην αφήσει τον χρόνο να χαθεί, αλλά να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, είναι η Τατιάνα Καραπαναγιώτη. Είναι μια ευθύνη που ανέλαβε συνειδητά, στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα, και που θέλει να φέρει εις πέρας στο ακέραιο.


Η νέα υπουργός συναντήθηκε χθες με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και είχε μακρά και ουσιαστική συζήτηση για θέματα πολιτισμού. Όπως εξήγησε, επιθυμία της είναι να συνεχιστούν όλα τα σημαντικά προγράμματα κανονικά και να αναλάβει όσες πρωτοβουλίες συνάδουν με τον υπηρεσιακό της ρόλο. Σε κάποιες από αυτές έχει τη βοήθεια και του ίδιου του πρωθυπουργού. Επί παραδείγματι, το ΥΠΠΟΤ έχει ζητήσει εξαίρεση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε, παρά την προεκλογική περίοδο, να προσλάβει εποχικό προσωπικό για τα μουσεία. Ταυτοχρόνως, ενδυναμώνεται και η βοήθεια από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.



Σ΄αυτό συντελεί προφανώς η διάθεσή της να ακούει και να μαθαίνει καθώς και η προτεραιότητα, την οποία έχει βάλει ως υπηρεσιακή υπουργός: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η εύρυθμη λειτουργία του υπουργείου. Η συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ και όλων των άλλων προγραμμάτων. Μέλημά μας είναι να μη σταματήσει τίποτε. Να είναι μία όσο πιο ομαλή περίοδος για το υπουργείο».


Στη συζήτηση που έγινε χθες το μεσημέρι με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο ΥΠΠΟ η ίδια έθεσε και την βασική προτεραιότητά της, που είναι η λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων το καλοκαίρι με διευρυμένο ωράριο. «Είναι το πρώτο που ζήτησε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρακολουθεί το θέμα», είπε. 


Η επίλυση του προβλήματος μάλιστα φαίνεται τώρα πιθανή, καθώς, όπως ενημέρωσε η παρούσα στη συνάντηση γενική γραμματέας του υπουργείου κυρία Λίνα Μενδώνη το ΥΠΠΟ έχει ζητήσει από επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας την εξαίρεσή του από την απαγόρευση προσλήψεων, κάτι που ισχύει για όλο το δημόσιο τομέα λόγω της προεκλογικής περιόδου.


 Εφ΄ όσον λοιπόν η απάντηση είναι καταφατική θα γίνει δυνατή η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, πάντα φυσικά με το ΑΣΕΠ. Και τότε θα καταστεί δυνατή και η λειτυργία των πωλητηρίων για την οποία απαιτούνται 80 άτομα.



Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να γίνει υπουργός Πολιτισμού και το βρίσκει τώρα «πολύ αγχωτικό», αλλά, όπως φαίνεται από τις γενικότερες αντιδράσεις της, και πολύ δημιουργικό. Θα ελέγξει πώς δίνονται οι άδειες για κινηματογραφήσεις, ώστε να μην «ξαναφάει πόρτα» κάποιος σκηνοθέτης μεγέθους του Κώστα Γαβρά όταν ζητήσει μακρινά πλάνα της Ακρόπολης. Θα επισκεφθεί σύντομα το ΕΑΜ για να δει την έκθεση για τα Αντικύθηρα. Χθες στις 5 το απόγευμα, στο Δημόσιο Σήμα, στον Κεραμεικό, συμμετείχε στην ολοκλήρωση παρέμβασης που ξεκίνησε πέρσι με τη συμμετοχή της.


Η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που ήταν παρούσα στη χθεσινή συνάντηση, είπε ότι θα γίνουν μελέτες για το κατά πόσον πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Επίσης, ανέφερε ότι θα χρησιμοποιηθούν άνεργοι, μέσω ΜΚΟ, που θα φτάσουν στα επόμενα χρόνια τους 3.500 και θα συνεργαστούν εθελοντικά με τις εφορείες αρχαιοτήτων. Τέλος, είπε πως η νέα υπουργός μπορεί αν θέλει να δώσει λύση σε σχέση με τη χρήση του παλαιού μουσείου Ακροπόλεως παραπέμποντας το θέμα σε κοινή συνεδρίαση συμβουλίων.




Πηγή: Α. Κώττη, Εφημερίδα "΄Εθνος", Μ.Θερμού, Εφημερίδα "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια