Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανάδειξη του θεάτρου αρχαίων Φερών

Πρόγραμμα μέσω του οποίου θα προσληφθούν εργάτες οι οποίοι θα εργαστούν για τις ανασκαφές στο χώρο του αρχαίου θεάτρου Φερών προωθεί ο Δήμο...


Πρόγραμμα μέσω του οποίου θα προσληφθούν εργάτες οι οποίοι θα εργαστούν για τις ανασκαφές στο χώρο του αρχαίου θεάτρου Φερών προωθεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το «Διάζωμα», το οποίο εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων πανελλαδικά.



Χθες η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του «Διαζώματος» κ. Σταύρο Μπένο, ο οποίος επισκέφθηκε το Δημαρχείο Βελεστίνου, ενώ από κοινού μετέβησαν στην περιοχή «Καστράκι», όπου βρίσκεται το αρχαίο θέατρο Φερών.


Στόχος είναι η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου, ένα εγχείρημα στο οποίο έχουν ενεργοποιηθεί από κοινού ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων, αλλά και το «Διάζωμα».


Οι προσπάθειες ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι και ήδη αυτή τη στιγμή έχει συγκροτηθεί μια ομάδα εθελοντών που θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανασκαφών, ενώ έχει συγκεντρωθεί και ένα χρηματικό ποσό ως αρχή για την υποστήριξη των ανασκαφικών εργασιών.


Στη χθεσινή συνάντηση αποφασίστηκε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τη ΙΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων να προωθήσει πρόγραμμα μέσω του οποίου θα προσληφθούν στο πλαίσιο της εποχιακής απασχόλησης εργαζόμενοι, οι οποίοι θα ενεργοποιηθούν για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου μέσω των ανασκαφικών εργασιών. Το «Διάζωμα» θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή.


Ο κ. Μπένος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που θα έχει για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Φερών το οποίο θα λειτουργήσει συνδεόμενο και με το γενικότερο αρχαιολογικά πάρκο Φερών.


Η κ. Λαΐτσου υπογράμμισε πως έγινε μια συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα. Ο κ. Μπένος έχει αποδείξει επανειλημμένα τη μεγάλη συμβολή του για τη διάσωση της πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό πλούτο στις αρχαίες Φερές. Ο κεντρικός στόχος της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας, αλλά και με την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων είναι η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Φερών που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας βρίσκεται στο λόφο Καστράκι.


Για το Δήμο Ρήγα Φεραίου αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα η ανάδειξη και αξιοποίηση του σημαντικού αυτού μνημείου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Η διάδοση της πνευματικής καλλιέργειας, ο σεβασμός στον αρχαίο πολιτισμό, η δημιουργία δυνατοτήτων προσέλκυσης επισκεπτών, η υλοποίηση εκπαιδευτικών και επιστημονικών προγραμμάτων, συνδυάζονται με την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου Φερών».


Και πρόσθεσε πως «σε αυτό το πλαίσιο πιστεύουμε ότι μπορούμε να ενεργήσουμε αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα σε μια περίοδο άλλωστε που οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί.


Η τοπική κοινωνία στηρίζει το όλο εγχείρημα, στο μέτρο βέβαια των δυνατοτήτων της και της οικονομικής της εξουθένωσης από την οικονομική κρίση.


Για εμάς λοιπόν η σημερινή συνάντηση πρέπει να αποτελέσει την απαρχή πρωτοβουλιών και ενεργειών για την έναρξη των εργασιών στο λόφο Καστράκι.


Και με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».


Πηγή: Εφημερίδα "Ταχυδρόμος"

Δεν υπάρχουν σχόλια