Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές στην αρχαία Σίδη

Ο Ναός του Απόλλωνα στην αρχαία Σίδη Το τμήμα αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Anatolia ξεκίνησε τις ανασκαφές της καλοκαιρινής περιόδ...


Ο Ναός του Απόλλωνα στην αρχαία Σίδη
Το τμήμα αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Anatolia ξεκίνησε τις ανασκαφές της καλοκαιρινής περιόδου στην αρχαία πόλη Σίδη της Αττάλειας, όπου βρίσκονται διάφοροι ιστορικοί ναοί, όπως ο Ναός του Απόλλωνα και ο Ναός της Τύχης, οι οποίοι έχουν πλέον τεθεί υπό πρόγραμμα προστασίας προκειμένου να διαφυλαχτούν ως πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία της πόλης.


Η αρχαιολογική ανασκαφική ομάδα αποτελείται από 100 αρχαιολόγους με επικεφαλή τον επίκουρο καθηγητή Hüseyin Alanyalı. Ο Alanyalı δήλωσε ότι οι ανασκαφές θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.


Οι ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν για τη διατήρηση και αποκατάσταση των αρχαιολογικών χώρων της Σίδης, και ειδικότερα των χώρων του Ναού του Απόλλωνα, του Ναού της Τύχης, του Ναού του Διονύσου, του Ιερού της Αθηνάς και μιας βασιλικής, είπε ο Alanyalı. Συγκεκριμένα, η τοποθεσία του Ναού του Απόλλωνα θα τεθεί υπό προστασία και θα παραμείνει κλειστή για τους επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2012.  Ο Alanyalı υπογράμμισε ότι η αρχαία πόλη της Σίδης δεν αντιμετωπίστηκε σωστά τόσα χρόνια, αναφέροντας χαρακτηριστικά το συνεχές πέρασμα  μοτοσικλετών και φορτηγών πλησίον του αρχαιολογικού χώρου.


Μαζί με τους Τούρκους αρχαιολόγους, μια ομάδα 15 αρχαιολόγων με επικεφαλής τον καθηγητή Peter Scherrer από το τμήμα αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Graz της Αυστρίας εργάζονται επίσης στο ανατολικό τμήμα της περιοχής.




Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια