Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

"Κλειστό λόγω ... διάρρηξης" το Δικταίο Άντρο

Αγνωστοι έσπασαν την πόρτα του φυλακίου που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του χώρου και διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο Μια περίεργη διάρρη...


Αγνωστοι έσπασαν την πόρτα του φυλακίου
που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του χώρου
και διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο

Μια περίεργη διάρρηξη στο Δικταίο Άντρο ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές και η αρχαιολογική υπηρεσία.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, άγνωστοι έσπασαν την πόρτα του φυλακίου που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του χώρου και διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, στο οποίο φυλάσσονταν τα χρήματα από τα εισιτήρια.


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το χρηματοκιβώτιο ήταν άδειο και περιείχε μόνο κάποια υπηρεσιακά έγγραφα, με αποτέλεσμα οι ... επίδοξοι ληστές να φύγουν χωρίς "είσπραξη". 


Από νωρίς το πρωί στην περιοχή βρίσκονται και διεξάγουν έρευνες  αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου και στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, προσπαθώντας να διαπιστώσουν αν οι δράστες πήραν κάτι άλλο από τον χώρο ή προκάλεσαν κάποιες ζημιές.


Όπως είναι φυσικό, ο χώρος παραμένει σήμερα κλειστός για τους επισκέπτες...


Υπενθυμίζεται ότι το Δικταίο Άντρο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του βουνού Δίκτη πάνω από το χωριό Ψυχρό στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, σε υψόμετρο 1020μ. Θεωρείται από τα σημαντικότερα διεθνώς γνωστά σπήλαια, με μεγάλο μυθολογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Εκεί η Ρέα, κρυμμένη από τη μανία του Κρόνου γέννησε τον Δία.


Το σπήλαιο έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πλήθους Ελλήνων και ξένων αρχαιολόγων που έχουν κατά καιρούς ανασκάψει το εσωτερικό του. Ευρήματα νεολιθικά, μινωικά, υστερομινωϊκά, γεωμετρικά, αρχαϊκά, κλασικά, ελληνιστικά και ρωμαϊκά αποδεικνύουν τη συνεχή χρήση του από τον άνθρωπο, κυρίως για λατρευτικούς σκοπούς.


Το σπήλαιο έχει έκταση 2.200 τμ και είναι επισκέψιμο. Το συνολικό μήκος της τουριστικής διαδρομής είναι 250 μ. Στο εσωτερικό του υπάρχει πλούσιος διάκοσμος σταλακτιτών, σταλαγμιτών και μία γραφική λίμνη.


Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.




Πηγή: CretaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια