Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κατάληψη του αρχαιολογικού χώρου Λογκάς Ελάτης από άνεργους της περιοχής

Αποκλεισμένος παρέμεινε μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουλίου,  ο ανασκαφικός χώρος Λογκάς Ελάτης, από ανέργους της περιοχής των Καμβουνίων και τ...


Αποκλεισμένος παρέμεινε μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουλίου, ο ανασκαφικός χώρος Λογκάς Ελάτης, από ανέργους της περιοχής των Καμβουνίων και της Ελάτης οι οποίοι και διαμαρτύρονται για μη πρόσληψή τους στις εργασίες ανασκαφής από τη Λ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. 


Μάλιστα, ενώ στους κατοίκους είχαν διαβεβαιώσει ότι θα απασχολούνται στα δίμηνα, έγιναν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα οι προσληφθέντες από την περιοχή να είναι ελάχιστοι. 


Οι πενήντα και πλέον εργαζόμενοι προχώρησαν για ακόμη μια φορά σε δυναμικές κινητοποιήσεις εμποδίζοντας την πρόσβαση των λίγων εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Καταγγέλλουν εμπαιγμό από τους αρμόδιους και τη ΔΕΗ, λέγοντας πως θα έπρεπε να ισχύσουν τοπικιστικά κριτήρια στις προσλήψεις, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη την υψηλή ανεργία που επικρατεί στην περιοχή.


Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά για το θέμα, ο Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος: 
«Με το βάρος της ανεργίας να τους πνίγει, οι κάτοικοι της περιοχής νιώθουν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των αρμοδίων, αφού μέχρι πρότινος θεωρούσαν βέβαιο -από υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις- ότι απευθείας η ΔΕΗ, στο πρότυπο των προσλήψεων του προηγούμενου διμήνου Απριλίου-Μαΐου 2012, θα έκανε και πάλι προσλήψεις τουλάχιστον 200 ατόμων με τοπικιστικά κυρίως κριτήρια, για το ανασκαφικό έργο στη θέση Λογκάς. Αντί αυτής της αναμενόμενης εξέλιξης, και ενώ ήδη από 13.7.2012 έχει γίνει η έμφραξη του φράγματος και οι χώροι των ανασκαφών αναμένεται ότι θα κατακλυστούν πριν τον προσεχή Νοέμβριο, η Λ’ ΕΠΚΑ προχώρησε στην πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ μόλις 30 εργαζομένων για το ανασκαφικό έργο στη λεκάνη του Ιλαρίωνα, με αποτέλεσμα οι προσληφθέντες από την περιοχή να είναι ελάχιστοι. Και απ’ ότι φαίνεται και το ανασκαφικό έργο θα μείνει ημιτελές, με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα…Έτσι η κατάσταση φαίνεται να είναι εκρηκτική στην περιοχή, με τους απελπισμένους άνεργους –που σήμερα το πρωί στο χώρο της κατάληψης ξεπερνούσαν τους 50- να δηλώνουν ανυποχώρητοι στον αγώνα τους και να τα βάζουν «κατά δικαίων και αδίκων»…  

Υ.Γ. Δυστυχώς στις μέρες μας, ακόμη και η δίμηνος απασχόληση το χρόνο, για τους ανθρώπους αυτούς θεωρείται λύση…».




Πηγή: Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια