Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στο φως τα πρώτα ευρήματα από την ανασκαφή στη Θήβα

Περιχαρείς είδαν χθες οι αρχαιολόγοι και οι εργαζόμενοι στην εκσκαφή του χώρου της Αντιγόνης, στη Θήβα, τα πρώτα ευρήματα, τα οποία  αποδει...


Περιχαρείς είδαν χθες οι αρχαιολόγοι και οι εργαζόμενοι στην εκσκαφή του χώρου της Αντιγόνης, στη Θήβα, τα πρώτα ευρήματα, τα οποία  αποδεικνύουν πως βαδίζουν σύμφωνα με τα όσα αρχικά είχαν σχεδιαστεί.



Ιδιαίτερα ικανοποιημένος όμως, είναι ο Β. Αραβαντινός, ο οποίος βλέπει τα σπλάχνα της θηβαϊκής γης στο συγκεκριμένο σημείο να τον δικαιώνουν πολύ γρήγορα.


Επικεφαλής της ομάδας του και σε 5 περίπου μέτρα βάθος ψηλαφίζει πολύ προσεκτικά το χώμα, όπου πριν λίγες ώρες βρέθηκαν οι πρώτες αποδείξεις.


«Προς το παρόν σκάβουμε στρώματα ιστορικών χρόνων! Αφού περάσαμε κάποια μεσαιωνικά στρώματα, τώρα σκάβουμε ρωμαϊκά με κεραμίδες και τον τοίχο που βλέπετε, βρίσκουμε χάλκινα νομίσματα χαμηλής αξίας, αλλά εξαιρετικά για τη χρονολόγηση των στρωμάτων μας, πολλή κεραμική ιδιαίτερα χαρακτηριστική και μια επιγραφή αφιέρωμα στους θεούς της Σαμοθράκης, τους Κάβειρους δηλαδή, που συγγενεύουν με τους Καβείρους των Θηβών», περιγράφει ο κ. Αραβαντινός, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των ανασκαφών και αισιόδοξος ότι πολύ γρήγορα θα φτάσει στον στόχο του…






Πηγή: Βοιωτική Ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια