Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Σπιναλόγκα προετοιμάζεται να γίνει Παγκόσμια Κληρονομιά

Ο φάκελος για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco προετοιμάζεται στην Κρήτη απ...


Ο φάκελος για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco προετοιμάζεται στην Κρήτη από ομάδα εργασίας επιστημόνων προκειμένου να προωθηθεί από την Περιφέρεια για την υποβολή του αιτήματος.



Απομένει όμως τώρα το δυσκολότερο μέρος της προετοιμασίας, που αφορά τη διαχείριση του μνημείου, δηλαδή θέματα προστασίας και ανάδειξης της Σπιναλόγκας, τα οποία θα πρέπει να βελτιωθούν και να συμπληρωθούν.

Το κυριότερο είναι η προστασία του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Απαιτείται έτσι η ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών αξιών της Σπιναλόγκας, η διαφύλαξη της υλικής και άυλης κληρονομιάς του μνημείου και ταυτόχρονα η σύμμετρη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Ας σημειωθεί, ότι στην εφετινή λίστα της Unesco που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό μνημείο.


Πηγή: Μαρία Θερμού, Εφημερίδα "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια