Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκές θεατρικές μάσκες ανακαλύφθηκαν στην Τουρκία

Οι συνεχιζόμενες ανασκαφικές εργασίες που διενεργούνται από το Μουσείο Mardin στο φράγμα Ilisu έχουν αποκαλύψει μοναδικά κομμάτια, όπως δύο...


Οι συνεχιζόμενες ανασκαφικές εργασίες που διενεργούνται από το Μουσείο Mardin στο φράγμα Ilisu έχουν αποκαλύψει μοναδικά κομμάτια, όπως δύο θεατρικές μάσκες της ρωμαϊκής περιόδου.


«Τα ευρήματα ανήκουν στους ρωμαϊκούς χρόνους. Μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης τους, θα εκτεθούν στο Μουσείο Mardin ... Η ανασκαφή συνεχίζεται», δήλωσε ο διευθυντής Διαχείρισης Πολιτισμού και Τουρισμού του Mardin, Davut Beliktay.

«Κατά την αρχαιότητα δεν υπήρχαν θεατρικές σκηνές κοντά στο Ilisu, έτσι πιστεύουμε ότι οι μάσκες αυτές προήλθαν από ταξίδια θεατρικών κοινοτήτων που ήρθαν στην περιοχή», πρόσθεσε. Τα ευρήματα πιστεύεται ότι χρονολογούνται στην περίοδο 200-300 μ.Χ.

«Μία από τις μάσκες είναι χάλκινη ενώ η δεύτερη είναι κατασκευασμένη από σίδερο», ανέφερε ο Beliktay, προσθέτοντας ότι οι εργασίες αποκατάστασης διεξάγονται σήμερα στο Μουσείο Mardin.

«Οι θεατρικές μάσκες είναι πολύ σπάνιες στην Τουρκία», είπε. «Πολλά ευρήματα αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια των ανασκαφών, αλλά αυτές οι μάσκες είναι ίσως τα πιο σημαντικά ευρήματα, καθώς υπάρχουν πολύ λίγα από αυτά στην Τουρκία», προσθέτει.



Πηγή: Hurriyet Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια