Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαία Ολυμπία: Συνελήφθησαν τρία άτομα για τη ληστεία στο Μουσείο - Ταυτοποίηση των κλοπιμαίων

Σημαντική εξέλιξη στις έρευνες για τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία. Εντοπίστηκαν πολλά από τα κλοπιμαία. Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν, να πρ...



Σημαντική εξέλιξη στις έρευνες για τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία. Εντοπίστηκαν πολλά από τα κλοπιμαία. Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν, να προσπαθούν αν πουλήσουν ένα από αυτά.


Τρία άτομα που εμπλέκονται στη μεγάλη ληστεία του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας συνέλαβαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και έφτασαν
στα ίχνη των δραστών. Η ΕΛ.ΑΣ είχε οργανώσει μεγάλη επιχείρηση και έδρασε κάτω από άκρα μυστικότητα και τελικά επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις από την ημέρα της ληστείας πως οι δράστες δεν είχαν απομακρυνθεί από το σημείο, αλλά περίμεναν να κοπάσει η αναζήτηση των αρχών.

Από τα έως τώρα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία τα περισσότερα από τα κλοπιμαία έχουν ταυτοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται πως όλα είχαν συμβεί στις 7.30 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου του 2012 όταν δύο κουκουλοφόροι ληστές εισέβαλαν στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Εκεί υπό την απειλή όπλου έδεσαν και φίμωσαν τη φύλακα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στις προθήκες με τα «χρυσά στεφάνια» και αφού άρπαξαν 65 με 68 εκθέματα από πέντε προθήκες, διέφυγαν πεζοί.


Πηγή: IliaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια