Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκά νομίσματα βρέθηκαν στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας

 40 ασημένια Ρωμαϊκά νομίσματα του 3ου αιώνα μ.Χ. ανακαλύφθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ωδείου στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας Οι...

 40 ασημένια Ρωμαϊκά νομίσματα του 3ου αιώνα μ.Χ.
ανακαλύφθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ωδείου
στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στον αρχαιολογικό χώρο του Ωδείου στην Φιλιππούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, ανακάλυψαν 40 ασημένια νομίσματα του 3ου αιώνα μ.Χ., όταν η πόλη βρισκόταν υπό ρωμαϊκή κυριαρχία.

Τα νομίσματα σύμφωνα με τους αρχαιολόγους έχουν κοπεί κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Σεβήρων, την περίοδο 193-235 μ.Χ. και φέρουν διάφορες χαρακτηριστικές εικόνες των τεσσάρων διαφορετικών αυτοκρατόρων της δυναστείας.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ωδείου, που χρονολογείται από τον 2ο έως τον 5ο αιώνα μ.Χ., αποτελεί την θέση ενός ρωμαϊκού θεάτρου της εποχής, μικρότερο σε κλίμακα από το γνωστό αρχαίο θέατρο της Φιλιππούπολης που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη.

Τα νομίσματα αυτά βρέθηκαν κοντά στο σύμπλεγμα των διοικητικών κτιρίων στο βόρειο άκρο της ρωμαϊκής αγοράς.

Την τρέχουσα αρχαιολογική περίοδο, περισσότερα από 600 νομίσματα έχουν ανασκαφεί στον αρχαιολογικό χώρο του Ωδείου της Φιλιππούπολης. Επίσης, υπήρξαν πολλά ευρήματα κεραμικής της Ελληνιστικής εποχής.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Ωδείου, έχει ανακαλυφθεί νωρίτερα μέσα στο έτος, ένας μαρμάρινος αετός, που χρονολογείται από τον 2ο ή τον 3ο αιώνα. Η Maya Martinova, επικεφαλής της ανασκαφής στην περιοχή, δήλωσε ότι ο αετός αποτελούσε διακοσμητικό στοιχείο των εσωτερικών χώρων των δημοσίων κτιρίων, και μαζί με ευρήματα από μαρμάρινους κίονες και άλλα στοιχεία, αποτελούν την απόδειξη των πολυτελών εσωτερικών χώρων των κτιρίων της Φιλιππούπολης, μιας ευημερούσας πόλης της εποχής της.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ωδείου έχει αποκαλύψει επίσης ευρήματα από κεραμικά θραύσματα που απεικονίζουν θεατρικές μάσκες καθώς και ρωμαϊκή κεραμική. Στα νομίσματα περιλαμβάνονται κάποια με εικόνες, από τους αυτοκράτορες Geta και Caracalla, τα οποία κόπηκαν στην αρχαία Σόφια και Φιλιππούπολη στο τέλος του 2ου  και στις αρχές του 3ου αιώνα.

Ο Ivan Totev, δήμαρχος του Plovdiv θέλει να δημιουργήσει έναν πεζόδρομο που θα συνδέει την κεντρική πλατεία, με την δυτική πλευρά της ρωμαϊκής αγοράς και τον αρχαιολογικό χώρο του Ωδείου. Οι εργασίες για την ανακατασκευή της πλατείας ξεκινούν το 2013, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης ορισμένων κτιρίων, μεταξύ των οποίων και το μικρό κέντρο πληροφόρησης τουριστών δίπλα στο ταχυδρομείο της πόλης.


Πηγή: The Sofia Globe

Δεν υπάρχουν σχόλια