Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πειραιάς: Ανασκαφή στο Κονώνειο Τείχος

Με χρηματοδότηση από τον ΟΛΠ πρόκειται  να  γίνουν οι αρχαιολογικές  έρευνες σε  τμήμα  του Κονώνειου Τείχους του Πειραιά,το οποίο ως σή...


Με χρηματοδότηση από τον ΟΛΠ πρόκειται  να  γίνουν οι αρχαιολογικές  έρευνες σε  τμήμα  του Κονώνειου Τείχους του Πειραιά,το οποίο ως σήμερα δεν έχει ανασκαφεί. 



Πρόκειται για το  τμήμα από το Παλατάκι ως τον Νέο Σταθμό Επιβατών Κρουαζιέρας (Θεμιστοκλέους), οι εργασίες στο  οποίο θα  ολοκληρώσουν το  έργο της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων για την περιοχή αυτή. Το ποσόν το  οποίο θα  διαθέσει ο ΟΛΠ  ανέρχεται σε  100.691 ευρώ.   

Σύμφωνα  με την  μελέτη που  έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο  και ύστερα από πρόσφατη σύσκεψη μεταξύ της γενικής γραμματέως Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη, των προϊστάμενων των Τεχνικών Υπηρεσιών και της ΚΣΤ΄ Εφορείας, αποφασίσθηκε το συγκεκριμένο τμήμα του Κονώνειου Τείχους, το οποίο βρίσκεται στον χώρο πρόσδεσης των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων να παραμείνει ανοιχτό και επισκέψιμο με μερική κάλυψη από ενισχυμένο γυαλί.



Πηγή: "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια