Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

H Λαοδίκεια υποψήφια προς ένταξη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

O Δήμος του Denizli έχει υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα στην UNESCO για την ένταξη της αρχαίας πόλης της Λαοδίκειας στον Κατάλογο τ...



O Δήμος του Denizli έχει υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα στην UNESCO για την ένταξη της αρχαίας πόλης της Λαοδίκειας στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς του οργανισμού.

Η αρχαία πόλη είναι μια από τις ισχυρότερες υποψήφιες για ένταξη στην λίστα, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος του Denizli, Osman Zolan.

«Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ένταξης της αρχαίας πόλης, στην οποία βρίσκεται μία από τις επτά ιερές εκκλησίες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή ενώ είναι η μοναδική αρχαία πόλη της Ανατολίας με τέσσερα λουτρά και δύο θέατρα στον κατάλογο της UNESCO», δηλώνει, προσθέτοντας ότι η αρχαία Λαοδίκεια μπορεί να καυχιέται επίσης για το μεγαλύτερο αρχαίο στάδιο στην Ανατολία.

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα έχουν σταλεί στο τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και η αρχαία Λαοδίκεια έχει συμπεριληφθεί στα 37 συνολικά μέρη που είναι υποψήφια για τον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

«Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις ανασκαφές στην αρχαία πόλη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι ανασκαφές συνεχίζονται εδώ και 12 μήνες. Ανακαλύψαμε τα υπολείμματα μιας αρχαίας εκκλησίας. Πέρυσι, την αρχαία Λαοδίκεια επισκέφθηκαν 300.000 τουρίστες. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό αυτό στο 1,5 εκατ.», δηλώνει ο δήμαρχος.

Η πόλη της Λαοδίκειας αποτελούσε μία από τις κυριότερες θέσεις του Χριστιανισμού. Η Λαοδίκεια αναφέρεται στην επιστολή προς Κολοσσείς και η εκκλησία της είναι μία από τις επτά εκκλησίες της Ασίας που αναφέρονται στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

Η εκκλησία της Λαοδίκειας πιστεύεται ότι ιδρύθηκε από τον παφρ, Χριστιανό ιεροκήρυκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια