Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Όχι» σε διαφήμιση σαμπουάν

Αναταραχή, πριν ολοκληρωθεί η εισήγηση επί του θέματος παραχώρησης του Νομισματικού Μουσείου για διαφήμιση, σημειώθηκε κατά την προχθεσιν...

Αναταραχή, πριν ολοκληρωθεί η εισήγηση επί του θέματος παραχώρησης του Νομισματικού Μουσείου για διαφήμιση, σημειώθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.



Η L'Oreal Istanbul ζήτησε την παραχώρηση του Ιλίου Μελάθρου για να γυριστεί εκεί μια διαφήμιση σαμπουάν. Σύμφωνα με το σενάριο, μία γυναίκα μπαίνει στο μουσείο, προσπαθεί με χορευτικές κινήσεις να αποφύγει δέσμες λέιζερ, οι οποίες εκτελούν χρέη συναγερμού, και φτάνει, τέλος, στον θησαυρό, που είναι το προϊόν της εταιρείας.

Τα μέλη του ΚΑΣ αντέδρασαν εντονότερα όταν έμαθαν πως το αρχικό σενάριο προέβλεπε, αντί του προϊόντος, η εισβολέας να βρίσκει και να παίρνει ένα περιδέραιο. Και το αντίτιμο; 1.600 ευρώ. Αλλά η δυσφήμηση ιδιαίτερη, όπως τόνισε η έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, που είπε ότι ιδίως μετά την κλοπή στην Ολυμπία δεν είναι δυνατόν να παρουσιάσουμε συστήματα ασφαλείας δήθεν ως αναποτελεσματικά.

Πολλοί ρώτησαν γιατί δεν κάνουν τα γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη. Τέλος, ο καθηγητής Μανόλης Κορρές διαμαρτυρήθηκε ζητώντας να επιδεικνύεται «ο δέον σεβασμός προς τέτοιους χώρους πολιτισμού».

Η απόφαση ήταν ομόφωνα αρνητική.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια