Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Από τον Όλυμπο στον Μύλο της Θεσσαλονίκης

Ο Δίας, η Ήρα, η Αθηνά, ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Κύκλωπας, ο Ποσειδώνας, ο Άρης αλλά και οι άλλοι θεοί του Ολύμπου, ημίθεοι και ήρωες της ε...

Ο Δίας, η Ήρα, η Αθηνά, ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Κύκλωπας, ο Ποσειδώνας, ο Άρης αλλά και οι άλλοι θεοί του Ολύμπου, ημίθεοι και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη και πιάνουν πόστο τονίζοντας πως, αν και με χλαμύδες, εξακολουθούν να είναι επίκαιροι, να απασχολούν, να τροφοδοτούν συζητήσεις και να εμπνέουν. 


Το δωδεκάθεο και οι άλλοι πρωταγωνιστές της μυθολογίας ενέπνευσαν σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, τα έργα των οποίων αποτελούν την έκθεση «Θεοί και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας» (http://www.greekgodsandheroes.gr) που φιλοξενείται στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού Μύλος της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, ενώ τον Απρίλιο θα μεταφερθεί στην Αθήνα. 

Η έκθεση (φωτογραφία) καλύπτει τους τομείς των τρισδιάστατων κατασκευών, της ζωγραφικής, της γλυπτικής (μικροναυπηγική, μουσικά όργανα, αρχαίες κατασκευές, χρηστικά αντικείμενα κ.ά.) με τουλάχιστον 300 έργα εμπνευσμένα από την αρχαϊκή, την κλασική και την ελληνιστική περίοδο.


Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια