Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αναδεικνύονται τα Βυζαντινά Τείχη

«Σάρκα και οστά» παίρνει σιγά σιγά η μελέτη που εκπόνησε η διεύθυνση Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξ...


«Σάρκα και οστά» παίρνει σιγά σιγά η μελέτη που εκπόνησε η διεύθυνση Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των βυζαντινών τειχών. 


Οι εργασίες προβλέπουν την τοποθέτηση νέου κρασπέδου στο τμήμα πρασίνου που πλαισιώνει το τείχος, τον καθορισμό διαδρομών που θα ορίζουν τον περίπατο και την προσέγγισή του, τον καλλωπισμό του ελεύθερου χώρου με χαμηλά φυτά και την ενίσχυση του φωτισμού της οδού Επταπυργίου.

Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τις επιστρώσεις είναι γκρίζος γρανίτης, σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων, σύμφωνα με τη διαμόρφωση που προβλέπεται από την εγκεκριμένη μελέτη. Πλησίον του τείχους και για την προστασία του, θα δημιουργηθεί μια ζώνη από χώμα. Επιπλέον, προβλέπεται φύτευση του ελεύθερου χώρου με χαμηλά φυτά, ώστε να μην εμποδίζεται η αντίληψη του τείχους, εκτός από ορισμένα σημεία όπου προτείνεται η φύτευση μεμονωμένων ψηλών δένδρων και μόνο για τον σκιασμό των καθιστικών.

Ο φωτισμός της οδού Επταπυργίου θα ενισχυθεί με νέα φωτιστικά επί στύλου που θα τοποθετηθούν κατά μήκος των διαδρομών. Παρόλο που τα φωτιστικά θα έχουν σύγχρονο σχεδιασμό, η μορφή τους θα παραπέμπει σε παραδοσιακές φόρμες.

«Υλοποιούμε το πρώτο τμήμα της μελέτης που εκπονήθηκε από τη διεύθυνση Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων του δήμου και κατασκευάζεται με τη συνεργασία όλων των τεχνικών διευθύνσεων και με την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης, με στόχο την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης.


Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια