Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ας μιλήσουμε για το Μουσείο

Πρωτότυπες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο του Βόλου, με επίκεντρο την διατήρηση της μνήμης και της δημιουργικότητας και στο πλαί...


Πρωτότυπες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο του Βόλου, με επίκεντρο την διατήρηση της μνήμης και της δημιουργικότητας και στο πλαίσιο αυτό θα διατυπωθούν οι εντυπώσεις των επισκεπτών του Μουσείου. 

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2013 με γενικό τίτλο «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή», αποτέλεσε την αφορμή, προκειμένου η ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων να διοργανώσει διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Μιλήστε μας για το Μουσείο».

Τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων ανοιχτών στο ευρύ κοινό καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα, κυρίως για τα παιδιά των Σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αλλά και για ειδικές ομάδες κοινού που πέρα από τη γνωριμία με τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, αποσκοπούν κυρίως στη διαμόρφωση για το Μουσείο ενός χαρακτήρα ανοιχτού προς το κοινό. Στόχος, δηλαδή, όλων αυτών είναι να ενισχυθεί ο κοινωνικός ρόλος του Μουσείου ως φορέα ένταξης κι όχι κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά κι ως ενός χώρου που επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση και που μπορεί να προσφέρει χαρά και νέα ερεθίσματα για γνώση και δημιουργία σε όσους το επισκέπτονται.

Στο πλαίσιο του παραπάνω εορτασμού, η ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί το «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου και συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματά του, να εκφράσουν την εμπειρία τους από αυτή τη συμμετοχή μέσα από λέξεις ή εικαστικές δημιουργίες. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί στο πλαίσιο αυτής της ανοιχτής πρόσκλησης στους επισκέπτες του Μουσείου θα αποτελέσει το περιεχόμενο για την ομώνυμη περιοδική έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις 18 Μαΐου.

Όσοι ενδιαφέρονται να «μιλήσουν για το Μουσείο» μπορούν να αποστείλουν τα κείμενα ή τις εικαστικές τους δημιουργίες ταχυδρομικά (στη διεύθυνση: ΙΓ΄ Ε.Π.Κ.Α., Αθανασάκη 1, 38001 Βόλος / με την ένδειξη «Μιλήστε μας για το Μου-σείο», ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στην ηλεκτρονική διεύθυνση igepka@culture.gr, με την ένδειξη «Μιλήστε μας για το Μουσείο») ή αυτοπροσώπως, στο Γραφείο Τεκμηρίωσης της Υπηρεσίας (στη διεύθυνση: ΙΓ΄ Ε.Π.Κ.Α., Αθανασάκη 1, 38001 Βόλος / 1ος όροφος), έως την Παρασκευή 10 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους αρχαιολόγους της Υπηρεσίας Κώστα Βουζαξάκη και Αιμιλία Καλογιάννη, στα τηλέφωνα 24210 76278 και 24210 76455.


Δεν υπάρχουν σχόλια