Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βραδινό ραντεβού με τις «“Πριγκίπισσες” της Μεσογείου»

Κάνει θραύση (ειδικά τα Σαββατοκύριακα) η μεγάλη αρχαιολογική έκθεση, το έχουμε ξαναεπισημάνει, αλλά οι άνθρωποι του Μουσείου Κυκλαδικής ...


Κάνει θραύση (ειδικά τα Σαββατοκύριακα) η μεγάλη αρχαιολογική έκθεση, το έχουμε ξαναεπισημάνει, αλλά οι άνθρωποι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης δεν επαναπαύονται. Επιδιώκοντας να προσελκύσουν και το νεανικό κοινό, την Πέμπτη 18/4 μας προσκαλούν σε μια… Young Night με late opening.

Γνωρίστε από κοντά τις "Πριγκίπισσες". Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει την επιτυχημένη αρχαιολογική έκθεση την Πέμπτη το βράδυ με μειωμένο εισιτήριο, ξεναγήσεις, μουσική, απολαυστικά Martini Royale Cocktails, δώρα και χαλαρή διάθεση.

Το μουσείο εκείνη τη μέρα θα λειτουργεί κανονικά έως τις 8 μ.μ., αλλά από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα ξανανοίγει με μειωμένο εισιτήριο (€ 5), μουσική από τον Γιώργο Μουχταρίδη και κοκτέιλ κέρασμα. Όσοι νέοι έως 35 ετών επιλέξουν να εγγραφούν φίλοι του έως τις 18/4 (με € 15 για την ετήσια συνδρομή αντί για € 25) θα μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση δωρεάν, όπως και όλες τις εκθέσεις και τη μόνιμη συλλογή του μουσείου για ένα χρόνο και θα επωφελούνται της έκπτωσης 50% σε διαλέξεις και εργαστήρια και των ειδικών δωρεάν ξεναγήσεων που οργανώνονται σε άλλες εκθέσεις και μουσεία της πόλης. 

Η συναρπαστική έκθεση "Πριγκίπισσες" της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης "ταξιδεύει" τους επισκέπτες στο παρελθόν μέσα από τις μοναδικές ιστορίες 24 γυναικών που γεννήθηκαν, έζησαν και έδρασαν από τον 10ο έως τον 5ο αι. π.Χ. στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νότια Ιταλία και την Ετρουρία παρουσιάζοντας πάνω από 500 προσωπικά τους αντικείμενα. 

Η Αρχόντισσα από το Λευκαντί, η "Εύπορη Αθηναία", οι Πριγκίπισσες της Οινωτρίας, η "Μικρή Πριγκίπισσα" από το Βερούκιο της Ιταλίας, οι Αριστοκράτισσες – Ιέρειες από την Ελεύθερνα, οι Ετρούσκες πριγκίπισσες, η "Ιέρεια της Σίνδου", η "Δέσποινα των Αιγών", και οι άλλες πρωταγωνίστριες της αρχαιότητας μας αποκαλύπτουν τις προσωπικές τους ιστορίες. 

Επιμέλεια έκθεσης: Καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, Διευθυντής ΜΚΤ συνεργασία Δρ. Μιμίκα Γιαννοπούλου, Αρχαιολόγος ΜΚΤ 

Ξεναγήσεις: 21:00, 22:00, 23:00 
Διάρκεια: 21:00-24:00 

Μουσική: Γιώργος Μουχταρίδης








Δεν υπάρχουν σχόλια