Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ποιός χαρακτήρας της αρχαιότητας είστε;

Οι πολλοί και ποικίλοι χαρακτήρες της κλασικής μυθολογίας έπαιξαν τόσο μεγάλο ρόλο στην πολιτιστική ταυτότητα της Αρχαίας Ελλάδας και Ρώμ...

Οι πολλοί και ποικίλοι χαρακτήρες της κλασικής μυθολογίας έπαιξαν τόσο μεγάλο ρόλο στην πολιτιστική ταυτότητα της Αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης που οι ιστορίες και τα κατορθώματά τους έχουν ενσωματωθεί στη λογοτεχνία και τη γλώσσα σε όλο τον κόσμο. 

Τα ονόματα των χαρακτήρων τους συχνά αναφέρονται σε λεξικά και συχνά συνδέονται με συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα ή με ορισμένες δυσάρεστες καταστάσεις. Η λέξη «Ηράκλειο», για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει ένα κατόρθωμα που είχε τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας ώστε να συγκρίνεται με τους Δώδεκα Άθλους του Ηρακλή. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να απεικονίσει τη μεγάλη σωματική δύναμη ενός ατόμου. Μια όμορφη γυναίκα μπορεί να είναι μια σύγχρονη Ελένη της Τροίας, η οποία, αν και αποτελεί μια αξιοζήλευτη ιδιότητα, θα μπορούσε να περιγραφεί ως η αχίλλειος πτέρνα σας όταν πυροδοτεί έναν πόλεμο!

Προκειμένου να προωθήσουν την πιό πρόσφατη έκδοση του Oxford Classical Dictionary, τα Oxford Dictionaries έφτιαξαν ένα ωραίο παιγνιώδες τεστ, που σας δίνετε η ευκαιρία να ανακαλύψετε που ανήκετε σε αυτό τον συναρπαστικό κόσμο του αρχαίου μύθου και θρύλου.   

Απαντώντας μόνον 8 ερωτήσεις έχετε την απάντηση στο ερώτημα "ποιός χαρακτήρας της κλασικής αρχαιότητας είστε;".   

Θεϊκός ή θνητός; Καλός ή κακός; Ήρωας ή μηδενικό; Μάθετε ποιος/α κλασική χαρακτήρα είστε με το διαδραστικό κουίζ...

Πατήστε ΕΔΩ για να οδηγηθείτε στην εφαρμογή.


Αναδημοσίευση: Β. Πλιάτσικα, LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια