Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

250 μαθητές-ηθοποιοί στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης

Το Σάββατο ανοίγει τις πύλες του το «2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» στην Αρχαία Μεσσήνη.



Το Σάββατο ανοίγει τις πύλες του το «2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» στην Αρχαία Μεσσήνη.

Για μία ολόκληρη εβδομάδα ο χώρος του Εκκλησιαστηρίου θα πλημμυρίσει από μαθητές, οι οποίοι θα δώσουν παραστάσεις με έργα της αρχαίας δραματουργίας.

«Το όραμα του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι ανοιχτοί στην κοινωνία, υλοποιείται με πολύ επιτυχημένο τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος.Στο φετινό Φεστιβάλ θα συμμετέχουν 11 σχολεία και περισσότεροι από 250 μαθητές-ηθοποιοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραστάσεις αρχαίου δράματος, όχι για να διεκδικήσουν κάποιο έπαθλο, αλλά για να αποκτήσουν βιωματική επαφή με την υψηλή αυτή τέχνη και να μυήσουν σε αυτή κι άλλους νεαρούς συμμαθητές τους.

Τις παραστάσεις αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 5.000 μαθητές σχολείων και θεατές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Την έναρξη της φετινής διοργάνωσης θα κηρύξει, το πρωί του Σαββάτου, η γνωστή βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει, στο αίθριο του δημαρχείου, ομιλία με θέμα «Αρχαία Ελλάδα και σύγχρονη κρίση».


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια