Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μικροί πορτοφολάδες «έκλεισαν» το Λούβρο

Κλειστή βρήκαν την είσοδο του Λούβρου χθες οι επισκέπτες, καθώς το προσωπικό έκανε  στάση εργασίας διαμαρτυρόμενο για τις κλοπές στο Μουσ...

Κλειστή βρήκαν την είσοδο του Λούβρου
χθες οι επισκέπτες,
καθώς το προσωπικό έκανε 
στάση εργασίας διαμαρτυρόμενο για τις κλοπές στο Μουσείο

Κλειστή βρήκαν την πόρτα του Μουσείου του Λούβρου όσοι επιχείρησαν χθες να το επισκεφθούν, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τους λιλιπούτειους πορτοφολάδες που έχουν αναδειχθεί σε μάστιγα για το γαλλικό μουσείο.

Το κύκλωμα είναι καλά οργανωμένο και πρωταγωνιστές είναι κυρίως παιδιά. Οι πιτσιρικάδες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά στο πρώτο σε επισκεψιμότητα μουσείο παγκοσμίως, το οποίο αυτή την εποχή κόβει περί τα 30.000 εισιτήρια την ημέρα.

Μπαίνουν στους εκθεσιακούς χώρους και αρχίσουν να περιφέρονται. Πλησιάζουν τα ανυποψίαστα θύματά τους και τους πιάνουν την συζήτηση, αρχίζοντας συνήθως με τη φράση, «μιλάτε αγγλικά;». Δεδομένου ότι η επιχείρηση είναι καλά οργανωμένη, την ώρα που το ένα παιδί μιλά με το θύμα του, κάποιο άλλο της συμμορίας φροντίζει να ξαλαφρώσει τον τουρίστα από το πορτοφόλι ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να έχει.

Στα τέλη του περασμένου έτους το μουσείο ζήτησε ενίσχυση της αστυνόμευσης, δεν το πρόβλημα όμως δεν περιορίστηκε καθώς «τα παιδιά είναι σκληρά και πολύ καλά οργανωμένα», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του μουσείου. «Δεν τα σταματάει τίποτα. Παίρνουν αυτό που θέλουν και δουλεύουν σε συμμορίες. Είναι σχεδόν αδύνατον να τα συλλάβουμε λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Και να τα πετάξεις έξω, την άλλη μέρα επιστρέφουν. Μάλιστα συχνά είναι πολύ επιθετικά προς το προσωπικό», μαρτυρούν οι εργαζόμενοι που κάνουν λόγο για «φτυσίματα, ύβρεις, απειλές και ξυλοδαρμούς».

Διακόσιοι από τους εργαζομένους συμμετείχαν στη στάση εργασίας και 100 από αυτούς συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού απαιτώντας να ληφθούν μέτρα.

«Υπήρχαν πάντα πορτοφολάδες τόσο στις τουριστικές περιοχές του Παρισιού όσο και μέσα στο Λούβρο. Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια ωστόσο οι συμμορίες γίνονται όλο και πιο επιθετικές», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.


Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια