Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έψαχναν αγοραστή για Καινή Διαθήκη και χρυσά νομίσματα

Μια παλαίτυπη Καινή Διαθήκη, που χρονολογείται από το 1765 και πέντε χρυσά νομίσματα είχε στην κατοχή του ένας 28χρονος από την Τερπνή Σε...


Μια παλαίτυπη Καινή Διαθήκη, που χρονολογείται από το 1765 και πέντε χρυσά νομίσματα είχε στην κατοχή του ένας 28χρονος από την Τερπνή Σερρών, που μαζί με δύο συνεργούς του συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία.

Ο 28χρονος μέσω των συνεργών του, ενός 57χρονου και ενός 33χρονου αλλοδαπού, αναζητούσε αγοραστή, αλλά έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες.

Στο σπίτι του 28χρονου βρέθηκε η Καινή Διαθήκη, η οποία σώζεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση καθώς και 5 χρυσά νομίσματα, τα οποία εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της Ε.Π.Κ.Α. Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου «Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». 

Στα σπίτια των δύο συνεργών του βρέθηκαν 3 ανιχνευτές μετάλλων και 5 τμήματα ανιχνευτών μετάλλων. Σε βάρος και των 3 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμπονται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


Πηγή: Έθνος
Πηγή εικόνας: Star

Δεν υπάρχουν σχόλια