Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ψηφιδωτά της ρωμαϊκής περιόδου βρέθηκαν στην Τουρκία

Οι ανασκαφές έφεραν στο φως ψηφιδωτό της Ρωμαϊκής περιόδου σε μόλις ένα μέτρο βάθος  Οι ανασκαφές στην Μύλασα, μια περιοχή  στα Μούγλ...

Οι ανασκαφές έφεραν στο φως
ψηφιδωτό της Ρωμαϊκής περιόδου
σε μόλις ένα μέτρο βάθος 

Οι ανασκαφές στην Μύλασα, μια περιοχή  στα Μούγλα της σημερινής Τουρκίας, αποκάλυψε ψηφιδωτά που ανήκουν στη ρωμαϊκή περίοδο.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν μετά τις πληροφορίες της τουρκικής αστυνομίας για αρχαιοκαπηλία στην Μύλασα. Σε έφοδο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα της πόλης βρέθηκαν πέντε αγγεία της Ρωμαϊκής περιόδου. Επίσης, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία τουφέκια, ένα πιστόλι και πυροτεχνήματα. Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν.

Η ανασκαφική ομάδα, άρχισε να εργάζεται στην περιοχή όπου οι δύο ύποπτοι φέρεται να δήλωσαν ότι βρήκαν τα αγγεία. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως ψηφιδωτά μόλις ένα μέτρο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Οι ανασκαφές στο χώρο συνεχίζονται.

Οι τοπικές αρχές της Μύλασας οργάνωσαν συνέντευξη τύπου την προηγούμενη Παρασκευή για τα ευρήματα. Ο Bahattin Atçı, περιφερειάρχης των Μούγλων, πιστεύει πως τα ψηφιδωτά που βρέθηκαν συμβάλλουν σημαντικά στον πολιτιστικό πλούτο της Τουρκίας. «Γνωρίζαμε ήδη ότι υπήρχαν πολύτιμα αρχαιολογικά αντικείμενα στην περιοχή. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην αποκάλυψή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Atçı σημείωσε ότι τα ψηφιδωτά που ανακαλύφθηκαν είναι τόσο πολύτιμα, όσο αυτά που βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Ζεύγμα στη νότια επαρχία της Gaziantep. Το αρχαίο Ζεύγμα είναι ένας από τους τέσσερεις πιο σημαντικούς ιστορικούς οικισμούς του Βασιλείου της Κομμαγηνής.

Ο κυβερνήτης της περιοχής δήλωσε ότι ελπίζει τα αντικείμενα να προσελκύσουν την προσοχή των αρχαιολόγων στην περιοχή. Τόνισε επίσης, ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια καταπολέμησης των παράνομων ανασκαφών αυξάνοντας τις δραστηριότητες των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών και κάλεσε τους κατοίκους να ενημερώνουν τις αρχές εάν γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με οποιαδήποτε παράνομη ανασκαφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια