Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Ακρόπολη το δεύτερο ομορφότερο μνημείο στον κόσμο

Δεύτερο ομορφότερο μνημείο στον κόσμο η Ακρόπολη σε λίστα που δημιούργησε το CNN. Ποιο βρέθηκε στην πρώτη θέση και ποια άλλα συμπληρώνουν ...

Δεύτερο ομορφότερο μνημείο στον κόσμο η Ακρόπολη σε λίστα που δημιούργησε το CNN. Ποιο βρέθηκε στην πρώτη θέση και ποια άλλα συμπληρώνουν τη λίστα.

Με αφορμή την είδηση πως δύο άνδρες αποφάσισαν να κάνουν διακοπές δύο ετών σε 962 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco έναντι 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το CNN δημιούργησε μία λίστα με τα 20 κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο κείμενο του CNN επισημαίνεται πως το αρχαίο ελληνικό μνημείο της Ακρόπολης είναι μαγευτικό είτε περπατά κανείς στον βράχο όπου βρίσκεται είτε τη θαυμάζει κάτω από αυτόν.


Την πρώτη θέση κατέκτησε ο ναός της Ανγκόρ, το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της Καμπότζης, ενώ στη λίστα συμπεριλήφθηκαν ακόμη η αρχαία πόλη Μπάγκαν στο Μιανμάρ, τα νησιά Γκαλαπάγκος, το Εθνικό πάρκο Γκόρεμε στην Καππαδοκία, ο Μεγάλος Κοραλιογενής ύφαλος της Αυστραλίας, η περιοχή Χάμπι της Ινδίας, το Εθνικό πάρκο Ιγκουάζου στη Βραζιλία, το αντίστοιχο πάρκο των Παγετώνων της Αργεντινής, η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου στο Περού, το Αβαείο του Μον Σεν Μισέλ στη Νορμανδία, η βραχοπολιτεία της Πέτρα στην Ιορδανία, οι πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, το Εθνικό πάρκο Ράπα Νουί στη Χιλή, το Πάρκο Σερενγκέτι στην Τανζανία, το Φρούριο της Σιγκιρίγια στη Σρι Λάνκα, το λιμάνι της Τουλούμ στο Μεξικό, η Βενετία, το πάρκο Γέλοουστοουν στις ΗΠΑ και η πόλη Βαλέτα στη Μάλτα.


Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια