Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Κύπρος απέκτησε το Κινητό Ερευνητικό Εργαστήριο Αρχαιολογίας STARLab

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Κύπρου και του Γαλλικού Κέντρου Έρευνας και Αποκατάστασης Μουσείων η Κύπρ...


Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Κύπρου και του Γαλλικού Κέντρου Έρευνας και Αποκατάστασης Μουσείων η Κύπρος απέκτησε το STARLab, το Κινητό Ερευνητικό Εργαστήριο Αρχαιολογίας.

Πρόκειται για μια ερευνητική υποδομή μοναδική για την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή.

Το STARLab αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό αυτοκίνητο, με ειδικά σχεδιασμένη καμπίνα, με δυνατότητα μεταφοράς δύο ερευνητών, καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού. Πρόκειται για αυτόνομη μονάδα, που θα πραγματοποιεί τις περισσότερες μετρήσεις και αναλύσεις κατευθείαν στον αρχαιολογικό χώρο ή το μουσείο, χωρίς να απαιτείται μεταφορά των αρχαιολογικών θησαυρών για να εξεταστούν από τους επιστήμονες.

Το Μνημόνιο Συνεργασία του Ινστιτούτου Κύπρου και του Γαλλικού Κέντρου Έρευνας και Αποκατάστασης Μουσείων επισημοποιεί την υφιστάμενη στενή συνεργασία των φορέων και προνοεί την προώθηση κοινών προγραμμάτων, καταγραφή και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ανταλλαγή φοιτητών, ακαδημαϊκού προσωπικού και ερευνητών και από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων.


Πηγή: OnlyCY

Δεν υπάρχουν σχόλια