Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νεκροταφείο των Φοινίκων κάτω από την βίλα του Μπερλουσκόνι

Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι σπουδαίο εύρημα, που θα αποκαλύψει πολλές πτυχές των πρώιμων πολιτισμών στη Σαρδηνία. «Εδώ  βρήκαμε 30  φο...

Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι σπουδαίο εύρημα,
που θα αποκαλύψει πολλές πτυχές
των πρώιμων πολιτισμών στη Σαρδηνία.

«Εδώ  βρήκαμε 30  φοινικικούς  τάφους από το 300 π.Χ.». Πού; Κάτω από  μία βίλα. Συγκεκριμένα; Την βίλα του Μπερλουσκόνι στην Σαρδηνία! Δική του φέρεται άλλωστε να είναι η φωνή που ακούγεται σε μία ιδιωτική συνομιλία που είχε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι  με την συνοδό Παρίτσια Ντ΄Αντάριο.

Το ηχητικό ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του εβδομαδιαίου περιοδικού L'Espresso, την περασμένη Πέμπτη και αμέσως προκάλεσε το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης και της αρχαιολογικής κοινότητας. Έτσι το Δημοκρατικό Κόμμα απαίτησε εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο είτε από τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι είτε από τον υπουργό  Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. «Θέλουμε να ξέρουμε αν υπάρχουν αρχαία ή όχι και αν ναι, αν έχουν αναφερθεί», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αντρέα Μαρκούτσι.

Σύμφωνα με τους  ιταλικούς  νόμους,  αρχαία που αποκαλύπτονται σε ιδιωτικές εκτάσεις πρέπει να αναφέρονται στις αρχές προκειμένου να γίνει αρχαιολογική έρευνα. Όπως  ανακοινώθηκε όμως από τον ιταλικό Τύπο η διεύθυνση Αρχαιοτήτων της Σαρδηνίας δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με το θέμα.  Οι αρχαιολόγοι μάλιστα που ρωτήθηκαν, είπαν ότι  αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα σπουδαίο εύρημα, διότι θα μπορούσαν να  αποκαλυφθούν πολλές πτυχές των πρώιμων πολιτισμών σ΄αυτό το νησί της Μεσογείου.

Οι Φοίνικες ήταν ένας εμπορικός λαός με οικισμούς ή αποικίες σε πολλά μέρη της Μεσογείου. Οι ρίζες τους βρίσκονται περίπου στο 2300 π.Χ. ενώ από τις αρχές του 1ου μ.Χ. αιώνα φαίνεται είχαν μειωθεί κατά πολύ. Όλα αυτά βέβαια, καθώς και η σχέση των Φοινίκων με την Ιταλία θα μπορούσαν να διερευνηθούν υπό την προϋπόθεση, ότι θα έχει  απομείνει κάτι από τα ευρήματα μετά την οικοδόμηση της τεράστιας βίλας του Μπερλουσκόνι, που διαθέτει μεταξύ άλλων ειδική αίθουσα παγωτού και πολλά  σιντριβάνια.

Να σημειωθεί, ότι η ιστοσελίδα του περιοδικού L'Espresso έχει δημοσιεύσει ηχογραφήσεις των συνομιλιών ανάμεσα στον 72άχρονο Μπερλουσκόνι και την 42 ετών Ντ΄Αντάριο η  οποία λέει ότι η ίδια και άλλες γυναίκες πληρώθηκαν για να τον ακολουθήσουν στην κατοικία του στη Ρώμη.


Πηγή: Μ.Θερμού, Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια