Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Υπόγεια κατοικία βυζαντινής περιόδου βρέθηκε στην κεντρική Τουρκία

Η υπόγεια κατοικία με τα οκτώ δωμάτια θα ανοίξει για το κοινό μετά τις απαραίτητες εργασίες. Κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασι...

Η υπόγεια κατοικία με τα οκτώ δωμάτια
θα ανοίξει για το κοινό
μετά τις απαραίτητες εργασίες.

Κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών για την διεύρυνση δρόμου, ανακαλύφθηκε υπόγεια κατοικία οκτώ δωματίων στην κεντρική επαρχία της Ανατολίας, Bogazkale στην περιοχή του Corum στην Τουρκία.

Ο χειριστής ενός εκσκαφέα αποκάλυψε μια σπηλιά και ενημέρωσε αμέσως τις τοπικές αρχές. Στη συνέχεια, κλήθηκαν οι υπάλληλοι του μουσείου και το αποτέλεσμα της έρευνας, ήταν η ανακάλυψη μιας υπόγειας κατοικίας με οκτώ δωμάτια.

Ο έφορος του μουσείου Onder Ipek δήλωσε ότι ο υπόγειος αυτός οικισμός χρονολογείται στη βυζαντινή περίοδο ενώ τα έργα σταμάτησαν στην περιοχή για την προστασία του. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και τα κατασκευαστικά θα ξεκινήσουν και πάλι σύντομα. 

«Αυτή η αρχαιολογική περιοχή μπορεί να γίνει επισκέψιμη για το κοινό μετά την ολοκλήρωση των ζωτικών έργων ασφαλείας. Καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή και έχει οκτώ δωμάτια. Το μεγαλύτερο δωμάτιο είναι διαστάσεων 13x3 μέτρων. Μια μεγαλύτερη κατασκευή που περιλαμβάνει μια εκκλησία μπορεί επίσης να αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών», δήλωσε ο Ipek.


Δεν υπάρχουν σχόλια