Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Καλοκαίρι για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Από τις 25 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης προγραμματίζει τρία θεματικά ε...


Από τις 25 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης προγραμματίζει τρία θεματικά εργαστήρια για παιδιά, διάρκειας οχτώ ημερών το καθένα. 


Με την πολύτιμη συνεργασία της βραβευμένης συγγραφέως Αγγελικής Δαρλάση και της Animator Ιωάννας Θέμελη θα πραγματοποιήσουμε τρία εργαστήρια για παιδιά με θέμα τη δημιουργική γραφή και την παραγωγή Video Κινουμένου Σχεδίου με αφορμή τις συλλογές και τα εκθέματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. 

Με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση, δημιουργό των βιβλίων «Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο» και «Ονειροφύλακες» σχεδιάσαμε ένα εργαστήριο το οποίο  φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των παιδιών με τη συγγραφή κειμένων, πέρα από το υποχρεωτικό και το αναγκαστικό. Η συγγραφή μπορεί να γίνει παιχνίδι και ν' αποτελέσει ένα γόνιμο τρόπο έκφρασης, δημιουργίας, ανταλλαγής απόψεων κι επικοινωνίας.

Με αφορμή εκθέματα του Μουσείου κι επιλεγμένα λογοτεχνικά κείμενα, τα παιδιά μέσα από δημιουργικές συζητήσεις και παιχνίδι εμπνέονται να επινοήσουν και να συγγράψουν τις δικές τους ιστορίες φωτίζοντας από διαφορετική οπτική γωνία τα εκθέματα του Μουσείου και (γιατί όχι;) την Ιστορία.

Με την Animator Ιωάννα Θέμελη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον εντυπωσιακό κόσμο του Κινουμένου Σχεδίου, να γνωρίσουν και να συγκρίνουν τις διαφορετικές τεχνικές animation μέσα στο πέρασμα των εποχών. Χρησιμοποιώντας σχέδιο, ζωγραφική, πλαστελίνη ή οποιοδήποτε χρηστικό αντικείμενο, κάθε παιδί θα δημιουργήσει το δικό του "χαρακτήρα" και θα του δώσει ζωή. Θα καθοδηγηθεί για να χτίσει τη φιγούρα του, να διαλέξει τη δράση του και να δαμάσει το χρόνο..

Τα τρία εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιόδους:

25 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2013: Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με την Αγγελική Δαρλάση για παιδιά από Ε΄ δημοτικού έως Β΄ γυμνασίου. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Σαββάτο και Κυριακή, στο Ιστορικό Μουσείο από τις 11.00 έως τις 14.00 μμ. Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ. Αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο 25% έκπτωση.

8 Ιουλίου- 17 Ιουλίου 2013: Εργαστήριο Animation με την Animator Ιωάννα θέμελη για παιδιά Γ΄ έως Στ΄ δημοτικού. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Σαββάτο και Κυριακή, στο Ιστορικό Μουσείο από τις 11.00 έως τις 14.00 μμ. Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ. Αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο 25% έκπτωση.

22 Ιουλίου- 31 Ιουλίου 2013: Εργαστήριο Animation με την Animator Ιωάννα θέμελη για παιδιά Α΄ έως Γ΄ Γυμνασίου. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Σαββάτο και Κυριακή, στο Ιστορικό Μουσείο από τις 11.00 έως τις 14.00 μμ. Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ. Αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο 25% έκπτωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια