Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Καθημερινά ανοιχτό το Μουσείο Πύργου από Δευτέρα - Εγκαίνια στο . . . μέλλον

Ανοίγει τη Δευτέρα το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου! Ανοίγει τις πύλες του, την ερχόμενη Δευτέρα, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, ...

Ανοίγει τη Δευτέρα
το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου!

Ανοίγει τις πύλες του, την ερχόμενη Δευτέρα, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμα εάν θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική τελετή εγκαινίων όπως το τελευταίο διάστημα και πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, σχεδιαζόταν. 

Ένα πολύ σημαντικό έργο θα υποδεχθεί από τη Δευτέρα τους πρώτους επισκέπτες, ενώ μετατίθενται για το προσεχές μέλλον τα εγκαίνιά του.

Το σίγουρο είναι, ότι η δεξιά πτέρυγα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου στην οποία εκτίθενται τα προϊστορικά και κλασσικά ευρήματα, ανοίγει για το κοινό και ήδη έχει ληφθεί πρόνοια από το Υπουργείο Πολιτισμού να στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό ώστε να παραμένει ανοιχτό καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. 

Αν και τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο, πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο νέος Υπουργός ΠΑΙΠΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος, προτιμά να εγκαινιάσει το νέο Μουσείο του Πύργου (υπήρχε αρχικά σχεδιασμός για το Σάββατο 13 Ιουλίου) όταν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη πτέρυγα με τα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά αρχαιολογικά ευρήματα, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια