Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μαζικοί τάφοι βρέθηκαν στην αρχαία Αντιόχεια της Πισιδίας

Έξι ανθρώπινα σώματα και ένα σαγόνι χοίρων βρέθηκαν μέσα σε πηγάδι. Οι ανασκαφές που συνεχίζονται εδώ και τέσσερα χρόνια στην αρχαία...

Έξι ανθρώπινα σώματα και
ένα σαγόνι χοίρων βρέθηκαν μέσα σε πηγάδι.

Οι ανασκαφές που συνεχίζονται εδώ και τέσσερα χρόνια στην αρχαία πόλη της Αντιόχειας της Πισιδίας, στη νότια επαρχία της Ισπάρτας στην περιοχή Yalvaç της Τουρκίας έχουν αποκαλύψει ένα δεύτερο πηγάδι που περιέχει τα λείψανα έξι ατόμων.

Τον περασμένο μήνα, η ανασκαφή ανακάλυψε έναν μαζικό τάφο πέντε ατόμων σε πηγάδι στον Cardo Maximus, τον κύριο ρωμαϊκό δρόμο της αρχαίας πόλης.

Μαζί με τα έξι ανθρώπινα σώματα, βρέθηκε επίσης κι ένα σαγόνι χοίρων μέσα στην καλά διαμορφωμένη τρύπα του πηγαδιού που βρισκόταν σε ρωμαϊκή έπαυλη με πισίνα στον κήπο της. 

Ο Mehmet Özhanlı, επικεφαλής του τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Süleyman Demirel University δήλωσε την έκπληξη του για το γεγονός της ανεύρεσης δύο ομαδικών τάφων σε μια ανασκαφική περίοδο. 

«Ενώ οι εργασίες μας συνεχίζονται στη δυτική πλευρά του Cardo Maximus, βρήκαμε πέντε σκελετούς μέσα σε μια καλά διαμορφωμένη τρύπα πηγαδιού σε ρωμαϊκό σπίτι. Υπήρχαν έξι ανθρώπινα κρανία και ένα σαγόνι χοίρου. Γνωρίζουμε ότι όταν οι άνθρωποι δολοφονούνταν τυχαία, ρίχνονταν μέσα στο πηγάδι», δήλωσε ο Özhanlı.


Δεν υπάρχουν σχόλια