Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανοίγει ο δρόμος για τη συνέχιση των έργων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Θα αποσύρει την προσφυγή στο ΣτΕ για τα αρχαία που εντoπίστηκαν στον σταθμό της Βενιζέλου και έχουν μπλοκάρει το έργο του μετρό ο δήμα...



Θα αποσύρει την προσφυγή στο ΣτΕ για τα αρχαία που εντoπίστηκαν στον σταθμό της Βενιζέλου και έχουν μπλοκάρει το έργο του μετρό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες το βράδυ οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε συνάντηση-σύσκεψη που είχαν στο ΥΜΑ-Θ με τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο.


Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει προσωρινή απόσπαση των βυζαντινών αρχαιοτήτων και στη συνέχεια να γίνει επανατοποθέτησή τους στην ίδια θέση, σε ποσοστό περίπου 80%. Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθεί ένα μουσείο στο πρώτο επίπεδο του σταθμού του μετρό.

Η λύση αυτή αποτελούσε πρόταση των ομάδων εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ και του ΑΠΘ και το κόστος της υπολογίζεται σε 4-5 εκατ. ευρώ. Οπως είπε ο Γ. Μπουτάρης, μετά την εξέλιξη αυτή, θα αποσύρει την αίτηση ακύρωσης της μεταφοράς των αρχαιοτήτων που έχει υποβάλει ο δήμος στο ΣτΕ κάτι που αναμένεται να εγκρίνει και η εκτελεστική επιτροπή στον Δήμο.


Πηγή: "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια