Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γυναικείο άγαλμα ανακαλύφθηκε στην Τουρκία

Οι ανασκαφές συνεχίζονται και φέτος στην αρχαία πόλη Καύνος στη δυτική επαρχία Köyceğiz στα Μούγλα της Τουρκίας, υπό την επίβλεψη του καθη...

Οι ανασκαφές συνεχίζονται και φέτος στην αρχαία πόλη Καύνος στη δυτική επαρχία Köyceğiz στα Μούγλα της Τουρκίας, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Cengiz Işık. 

Μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις της φετινής ανασκαφικής περιόδου ήταν η ανακάλυψη γλυπτού μιας νεαρής γυναίκας. Το μαρμάρινο γλυπτό ηλικίας 2.300 ετών, βρέθηκε σε λάκκο με ασβέστη, αποτέλεσε πιθανόν αφιέρωμα στον θεό της πόλης, τον Βασιλεύς Καύνιος, και χρονολογείται στην Ελληνιστική περίοδο.

Το γλυπτό θα εκτεθεί στο μουσείο Fethiye μετά από εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης. Η αρχαία Καύνος, η οποία αναφέρεται στα έργα του Οβίδιου με τη θλιβερή ιστορία των διδύμων του βασιλιά της Καρίας, του Καύνου και της Βυβλίς, δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών ιδιαίτερα για τα ρωμαϊκά λουτρά της, το Περσικό τείχος, το κάστρο της Καρίας, το αρχαίο ελληνικό θέατρο και την βυζαντινή βασιλική.

Οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη έχουν μέχρι στιγμής αποκαλύψει πολλά γλυπτά, βάθρα, νομίσματα, αμφορείς και πολλά άλλα αρχαία αντικείμενα.



Δεν υπάρχουν σχόλια