Page Nav

HIDE

Gradient Skin

Gradient_Skin

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

latest

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Νεολιθικός Οικισμός Αυγής

Η ΚΘ’ ΕΠΚΑ και η επιστημονική ομάδα των ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΑΥΓΗΣ σας προσκαλούν σε ένα διήμερο βιωματικών δράσεων στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημ...


Η ΚΘ’ ΕΠΚΑ και η επιστημονική ομάδα των ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΑΥΓΗΣ σας προσκαλούν σε ένα διήμερο βιωματικών δράσεων στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) στην Πλατεία της Αυγής, στις 27 & 28 Σεπτεμβρίου 2013. 


Οι δράσεις έχουν θέμα τη νεολιθική τροφή, ειδικότερα τον εξοπλισμό της προϊστορικής κουζίνας και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτήν. Απευθύνονται σε μαθητές (Παρασκευή 27.9., πρωί) και ενήλικες (Παρασκευή 27.9. απόγευμα και Σάββατο 28.9. πρωί & απόγευμα) με τη συνεργασία αρχαιολόγων και αγγειοπλαστών, κατοίκων της περιοχής και μαστόρων της τροφής. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς, τη συμμετοχή του Συλλόγου Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Βορείου Ελλάδος και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ι.Φ. Κωστοπούλου.

Πρόγραμμα 

Παρασκευή 27.09.2013, 09.30 – 13.00: 


'Τα γεύματα και ο εξοπλισμός της προϊστορικής κουζίνας: κατασκευή πήλινων αγγείων και άλεσμα δημητριακών’ 

Εκπαιδευτική δράση για μαθητές της δ’, ε’ & στ’ τάξης δημοτικού σχολείου της ΠΕ Καστοριάς

Παρασκευή 27.09.2013, 17.00 – 20.30 &
Σάββατο 28.09.2013, 10.00 – 13.30: 



‘Η προετοιμασία της τροφής στη Νεολιθική Εποχή’ 

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ή να παρακολουθήσουν τις ακόλουθες δραστηριότητες: 

Προετοιμασία & ζύμωμα πηλού, κατασκευή αγγείων με την τεχνική της ‘κουλούρας’, άλεσμα δημητριακών και οσπρίων με λίθινα τριβεία και τριπτήρες, κοπάνισμα δημητριακών σε γουδί, ζύμωση αλεύρων, ψήσιμο πιτών σε λίθινη πλάκα, κατασκευή πήλινου φούρνου.

Σάββατο 28.09.2013, 17.30 κ.ε.: 


Πειραματικό ψήσιμο πήλινων αγγείων & αντικειμένων σε ανοιχτή φωτιά Μαγείρεμα φαγητού σε πήλινο σκεύος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια