Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Παρουσίαση αρχαιολογικής έρευνας στον οικισμό Ξερόπολη

Αύριο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με την ΙΑ΄ ΕΠΚΑ και την 23η  ΕΒΑ διοργανώνει την παρουσίαση των αρχαιολογικ...



Αύριο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με την ΙΑ΄ ΕΠΚΑ και την 23η ΕΒΑ διοργανώνει την παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων που έχει φέρει στο φως η ανασκαφική έρευνα στα ριζά του λόφου της χερσονήσου της Ξερόπολης, αμέσως μετά-ανατολικά από τον παραλιακό οικισμό Λευκαντί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:


5:00-8:00 Ξενάγηση στο χώρο της ανασκαφής από τους αρχαιολόγους, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ληλαντίων.

8:05-8:35 Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Αθανάσιο Ζεπίλη.

8:35-8:45 Χαιρετισμός από την αρχαιολόγο δρ Παρή Καλαμαρά, προϊσταμένη της 23ης ΕΒΑ και αναπλ. προϊσταμένη της ΙΑ' ΕΠΚΑ.

8:45-9:15 Ομιλία και παρουσίαση των ανασκαφικών ευρημάτων από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και επικεφαλής της ανασκαφής δρ. Ειρήνη Σ. Λαιμού. 

9:15-9:30  Ομιλία από τον αρχαιολόγο της ΙΑ' ΕΠΚΑ δρ Δημμήτριο Χριστοδούλου με θέμα "Ο Ληλάντιος Πόλεμος"

9:30-9:45  Ομιλία από τον αρχαιολόγο της 23ης ΕΒΑ δρ. Νικόλαο Κοντογιάννη με θέμα  "Μεσαιωνικά μνημεία της περιοχής Ληλαντίου".

9:45 -10:00 Ο πεζογράφος Χρήστος Χωμενίδης θα διαβάσει ως (Τήνελλος) αποσπάσματα από το βιβλίο του "Λόγια- Φτερά" για το αρχαίο Λευκαντί.

Δεν υπάρχουν σχόλια