Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βρέθηκαν οι «συγγενείς» του «Ανθρώπου των Πάγων», Ότζι

Συγγενείς που ζουν στις γειτονικές Τυρολέζικες Άλπεις, έχει ο Ότζι, ο κυνηγός της εποχής του χαλκού, το μουμιοποιημένο σώμα του οποίου ε...


Συγγενείς που ζουν στις γειτονικές Τυρολέζικες Άλπεις, έχει ο Ότζι, ο κυνηγός της εποχής του χαλκού, το μουμιοποιημένο σώμα του οποίου είχε βρεθεί σε έναν παγετώνα της Ιταλίας, σύμφωνα με μια έρευνα γενετιστών που ανακοίνωσαν σήμερα τα συμπεράσματά τους.


Ο «Άνθρωπος των Πάγων», που είναι ηλικίας 5.000 ετών, είναι αντικείμενο εντατικών ερευνών τα τελευταία χρόνια. Το DNA του έχει χαρτογραφηθεί από το 1991, όταν ανακαλύφθηκε η παγωμένη σορός του στα βουνά.

Από τις εξετάσεις DNA στις οποίες υποβλήθηκαν 3.700 άνδρες στο Τυρόλο διαπιστώθηκε ότι οι 19 από αυτούς είχαν ορισμένες γενετικές ομοιότητες με τον Ότζι, αποκάλυψε ο Βάλτερ Πάρσον, βιολόγος-ιατροδικαστής στην ιατρική σχολή του Ίνσμπρουκ. «Αυτοί οι Τυρολέζοι και ο Ότζι είχαν τους ίδιους προγόνους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, ο νεώτερος κοινός πρόγονος του Ότζι και των Τυρολέζων συγγενών του έζησε πριν από 10.000-12.000 χρόνια.

Πιστεύεται ότι ο Ότζι ήταν 46 ετών όταν πέθανε, πιθανότατα επειδή κάποιος τον πλήγωσε με ένα βέλος. Η σορός του φυλάσσεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νότιου Τυρόλο, στην πόλη Μπολζάνο της Ιταλίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια