Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκό άγαλμα δικαστή ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στις ανασκαφές στην Ρωμαϊκή Αγορά της Φιλιππούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βουλγαρίας, ανακ...


Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στις ανασκαφές στην Ρωμαϊκή Αγορά της Φιλιππούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βουλγαρίας, ανακάλυψαν άγαλμα φυσικού μεγέθους που χρονολογείται στον 4ο αιώνα μ.Χ.


Το άγαλμα, που δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως, πιστεύεται ότι απεικονίζει έναν υψηλόβαθμο δικαστή που κρατά πάπυρο. Είναι το πρώτο εύρημα αυτού του είδους στην Φιλιππούπολη, με τους αρχαιολόγους να έχουν ανακαλύψει στο παρελθόν μόνο μερικά θραύσματα αγαλμάτων, που χρησιμοποιήθηκαν ως κατασκευαστικό υλικό κατά τη διάρκεια των μεσαιωνικών χρόνων.

Το άγαλμα πιθανό να ανεγέρθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, όταν η Ρωμαϊκή Αγορά ήταν ακόμα στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής , πριν από την άνοδο του Χριστιανισμού που το μετατόπισαν στις εκκλησίες. 

Με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες ψύξης που επικρατούν στην περιοχή, οι αρχαιολόγοι θα προστατεύσουν το άγαλμα για το χειμώνα και θα ξεκινήσουν τις ανασκαφές την άνοιξη του 2014, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχαιολόγου Boris Draganov. Μόλις αποκαλυφθεί το άγαλμα πλήρως και καθαριστεί, αναμένεται να εκτεθεί είτε στο αρχαιολογικό μουσείο της Φιλιππούπολης ή στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς όπου ανακαλύφθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια