Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στην πανεπιστημιακό Μαρία Ευθυμίου το βραβείο του ΙΤΕ

Ο Κάρολος Παπούλιας θα επιδώσει στην αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το «Βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής δ...


Ο Κάρολος Παπούλιας θα επιδώσει στην αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το «Βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας Βασίλης Ξανθόπουλος και Στέφανος Πνευματικός».


Το «Βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας Βασίλης Ξανθόπουλος και Στέφανος Πνευματικός», το οποίο που έχει θεσπίσει το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) στη μνήμη των δύο δολοφονημένων καθηγητών, πριν από 23 χρόνια, από μεταπτυχιακό φοιτητή στη διάρκεια σεμιναρίου, απονέμεται σήμερα (Τετάρτη) στην αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Δ. Ευθυμίου.

Το συγκεκριμένο βραβείο, που έχει γίνει θεσμός στην ελληνική κοινωνία, θα επιδώσει στην καθηγήτρια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

Η Μαρία Δ. Ευθυμίου γεννήθηκε το 1955 στη Λάρισα, σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Από το 1981 είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας, καθώς και Παγκόσμια Ιστορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια