Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δύο τάφοι της Πτολεμαϊκής περιόδου αποκαλύφθηκαν στην Αίγυπτο

Στη Ρωμαϊκή νεκρόπολη του Ανατολικού Al-Qantara η αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή του υπουργείου Αρχαιοτήτων (MSA), αποκάλυψε δύο τ...



Στη Ρωμαϊκή νεκρόπολη του Ανατολικού Al-Qantara η αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή του υπουργείου Αρχαιοτήτων (MSA), αποκάλυψε δύο τάφους της Πτολεμαϊκής περιόδου, που χρονολογούνται πιθανότατα από τον 1ο αιώνα μ.Χ..

Ο υπουργός Mohamed Ibrahim δήλωσε ότι ο πρώτος τάφος ανήκει σε ιερέα με το όνομα Mina με καταγωγή από τη ρωμαϊκή περιοχή Sila.

Ο τάφος έχει πλάτος 6,5 μέτρα και μήκος 2,5 μέτρα. Είναι χτισμένος από τούβλα λάσπης ενώ φέρει θολωτή οροφή. Ένας από τους τοίχους του τάφου είναι διακοσμημένος με χρωματιστές τοιχογραφίες που απεικονίζουν τον ιερέα Mina μπροστά στη θεά Ίσιδα.

Ο δεύτερος τάφος, σύμφωνα με τον Ibrahim, είναι χτισμένο από ασβεστόλιθο αλλά δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί πλήρως. Περιέχει μια συλλογή πήλινων αγγείων και σκευών της Πτολεμαϊκής περιόδου.

Ο Mohamed Abdel Maqsoud, επικεφαλής του τμήματος Αρχαίας Αιγύπτου στο MSA , δήλωσε ότι στη νεκρόπολη είχε ξεκινήσει παράνομη ανασκαφή, αλλά η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους δράστες. Πρόσθεσε επίσης ότι η παράνομη ανασκαφή ανάγκασε το υπουργείο να ξεκινήσει άμεσα τις δικές του ανασκαφικές εργασίες στην νεκρόπολη.

Η Ανατολική Al-Qantara έχει μια πλούσια ιστορία, που χρονολογείται από την εποχή των Φαραώ. Ο Ahmose I, Φαραώ του 18ου αιώνα, διεξήγαγε πολλούς σημαντικούς πολέμους στην περιοχή, κυρίως κατά των Υκσώς, του Σέτι και του Ραμσή Β'.

Στη σύγχρονη εποχή, η περιοχή αποτέλεσε το πεδίο μάχης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ των Συμμάχων και των τουρκικών δυνάμεων, καθώς και η κύρια βάση των επιχειρήσεων της Australian Light Horse στο Σινά από το 1916 μέχρι το 1920. Ήταν επίσης η περιοχή που φιλοξένησε μια τεράστια αποθήκη και ιατρικό κέντρο κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια