Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ενίσχυση των μουσείων με προσωπικό μέσω της κινητικότητας ζητά το υπουργείο Πολιτισμού

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ζητήσει τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να ενισχυθούν με προσωπικό μέσω της κ...




«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ζητήσει τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να ενισχυθούν με προσωπικό μέσω της κινητικότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο δημόσιο τομέα», είπε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων διεθνών ΜΜΕ, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον πρόεδρο του ΔΣ του μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή και τους συνεργάτες του. 

Άλλωστε, τόνισε, «ο μνημειακός και πολιτιστικός πλούτος της χώρας μας θα παραμείνει υπό τον δημόσιο έλεγχο, γιατί ανήκει σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και διαχρονικά στο έθνος των Ελλήνων. 

»Σχεδιάζουμε, ασφαλώς, πολλές συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα. Μόλις πρόσφατα ψηφίσαμε νόμο που επιτρέπει σε επιχειρηματίες π.χ. από το χώρο της κρουαζιέρας να χρησιμοποιούν για οργανωμένες εκδηλώσεις μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εκτός του προβλεπομένου ωραρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώνουν τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα και την επιπλέον εργασία του προσωπικού».
     
Αναφερόμενος στις περικοπές που έγιναν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Πολιτισμού τόνισε ότι «παρά τη δραστική εξοικονόμηση πόρων και τις μεγάλες οικονομίες κλίμακας που έγιναν, όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι είναι ανοιχτοί και λειτουργούν ομαλά, ενώ έχει αρχίσει και η εφαρμογή ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισής τους που προβλέπει, κατ’ αρχήν για τα 30 πρώτα σε επισκεψιμότητα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους διευρυμένο ωράριο, επανεκπαίδευση του προσωπικού, ισχυρότερη παρουσία στο διαδίκτυο κ.ο.κ.» .

Μιλώντας για τις δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού στο εξωτερικό ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον η σημαντική έκθεση για την τέχνη και την κοινωνία του Βυζαντίου, η οποία μετά θα μεταφερθεί στο Λος Άντζελες και στο Σικάγο. 

»Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη μεγάλη έκθεση με τίτλο “Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα έως τον Μέγα Αλέξανδρο”, που, από το 2015, θα ταξιδέψει στον Καναδά και στις ΗΠΑ. 

»Όμως δεν ξεχνάμε και τον σύγχρονο πολιτισμό μας: Πολύ σύντομα θα εγκαινιαστεί στις Βρυξέλλες η έκθεση “Ναυτίλος: Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα” στο πλαίσιο της Ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

»Η προστασία και η προβολή του πολιτισμού μας στην ψηφιακή εποχή ανήκει στις προτεραιότητές μας. Για μας, εξάλλου, ο πολιτισμός δεν είναι μόνο βασικό στοιχείο της εθνικής μας αξιοπρέπειας, αλλά και εργαλείο για την εξωτερική πολιτική, τη διεθνή επικοινωνία, την ανάπτυξη».


Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια