Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επιγραφή των Αχαιμενιδών βρέθηκε στην Περσέπολη

Αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι ανακάλυψαν κομμάτια από λίθινη επιγραφή που ανήκει σε αυτοκράτορα του Οίκου των Αχαιμενιδών της Περσέπολης...



Αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι ανακάλυψαν κομμάτια από λίθινη επιγραφή που ανήκει σε αυτοκράτορα του Οίκου των Αχαιμενιδών της Περσέπολης, στην νότια επαρχία του Ιράν, Fars.

Η επιγραφή ανακαλύφθηκε στο παλάτι του βασιλιά Ξέρξη (Khashayar Shah) που βασίλευσε περίπου στο 520 π.Χ.. Ομάδα εμπειρογνωμόνων προσπαθεί να συνδέσει τα κομμάτια για να αποκρυπτογραφήσει το κείμενο της επιγραφής, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας καθηγητής Gian Pietro Basello του πανεπιστημίου της Νάπολη, στην Ιταλία. Ο Basello είναι ειδικός στην ιστορική φιλολογία των ιρανικών γλωσσών της «L' Orientale».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει βρει επίσης ορισμένα ορθογραφικά λάθη στις επιγραφές που βρέθηκαν στα ερείπια της Περσέπολης. «Τα κείμενα των επιγραφών γράφτηκαν από ανθρώπους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά τα λάθη συνέβησαν από αυτούς που χάραξαν τα κείμενα στους λίθους», δήλωσε ο Adriano V. Rossi, συνάδελφος του Basello, κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στην ιρανική πόλη του Shiraz

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε μία νέα αναθεώρηση των βασιλικών επιγραφών των Αχαιμενιδών που ανακαλύφθηκαν στην Περσέπολη. Η αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών που ιδρύθηκε από τον Κύρο το Μέγα, ήταν η πρώτη περσική αυτοκρατορία που κυριάρχησε στη Δυτική και την Κεντρική Ασία. Ένας από τους βασιλείς των Αχαιμενιδών, ο Δαρείος Α’ (518 π.Χ.) έχτισε την Περσέπολη ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας. Η σημασία και η ποιότητα των μνημειακών διαστάσεων ερειπίων της, την καθιστούν έναν μοναδικό αρχαιολογικό χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια