Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαία ρωμαϊκή οικία βρέθηκε στο Arezzo

Ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα ήρθε στο φως στο Κάστρο Medici του Arezzo στην κεντρική Ιταλία. Κατά τη διάρκεια εργασιών για την αν...


Ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα ήρθε στο φως στο Κάστρο Medici του Arezzo στην κεντρική Ιταλία. Κατά τη διάρκεια εργασιών για την αναδιοργάνωση του ιστορικού κτιρίου, ανακαλύφθηκαν αρχιτεκτονικά στοιχεία μιας αρχαίας ρωμαϊκής κατασκευής που χρονολογείται στις πρώτες δεκαετίες του 1ου αιώνα μ.Χ. - πιθανότατα μια κατοικία ή έπαυλη.

Τα νέα ευρήματα παρουσιάστηκαν από τον Andrea Pessina, έφορο αρχαιολογικής κληρονομιάς της περιοχής, ο οποίος ανακοίνωσε τη συνέχιση του έργου, χάρη στην άμεση χρηματοδότηση του με το ποσό των 10.000 ευρώ. Σκοπός του έργου είναι ο προσδιορισμός με μεγαλύτερη ακρίβεια της ρωμαϊκής κατασκευής, καθώς θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι πρόκειται για ένα αρχαίο δημόσιο κτίριο μεγαλύτερων διαστάσεων.

Το ρωμαϊκό εύρημα έχει τεράστια αξία για την κατανόηση της ιστορίας της πόλης, δήλωσε ο Pessina και αναφέρει και άλλες ανακαλύψεις που πραγματοποιήθηκαν, όπως η εκκλησία του San Donato στην Cremona, που χρονολογείται στο έτος 1000 μ.Χ. και βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από τη ρωμαϊκή κατασκευή. Σήμερα βρίσκεται σε στάδιο αποκατάστασης χάρη στην εν μέρει χρηματοδότηση  από τον Patrizio Bertelli, ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρείας Prada.

Στα αρχαία κατάλοιπα που πιστεύεται ότι πρόκειται για κατοικίες της ρωμαϊκής περιόδου έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τρία δωμάτια. Υπολείμματα ζωγραφισμένων τοίχων και δαπέδων βρέθηκαν σε δύο δωμάτια, στα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η έρευνα.

Το κτίριο, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό οροπέδιο του λόφου San Donato, ήταν σκαρφαλωμένο πάνω στις απότομες πλαγιές του λόφου με θέα την κοιλάδα. Τα δάπεδα που βρέθηκαν χρονολογούνται στην εποχή του Αυγούστου και των Ιουλίων -  Κλαυδίων (από τα τελευταία χρόνια π.Χ. έως τις πρώτες δεκαετίες μ.Χ.), και παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τα ψηφιδωτά της Βίλα dell'Ossaia στην Cortona.

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, ανακαλύφθηκαν τα ερείπια μιας ταφής ενός πολεμιστή - ίσως ενός μεσαιωνικού ιππότη.  Η ταφή – που προς στιγμήν είναι εν μέρει ορατή λόγω των ανασκαφών – περιλαμβάνει έναν άνδρα που φέρει μακρύ σιδερένιο ξίφος. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες, η ταφή χρονολογείται περίπου στο έτος 1000 μ.Χ..


Δεν υπάρχουν σχόλια