Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άνοιγμα... με λουκέτο

Ήδη από την αρχή της εβδομάδας έχει βάλει λουκέτο το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, που βρίσκεται στην είσοδο της Πρέβεζας, λόγω ...


Ήδη από την αρχή της εβδομάδας έχει βάλει λουκέτο το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, που βρίσκεται στην είσοδο της Πρέβεζας, λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Κάθε περιοχή με αρχαιότητες παρουσιάζει και ένα ξεχωριστό πρόβλημα. Την προκήρυξη για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού αναμένουν, όπως μας είπαν, και στη Δωδώνη, που αυτή τη στιγμή ο αρχαιολογικός χώρος κλείνει στις 3 το απόγευμα.

Το πρόβλημα του Μουσείου Νικόπολης εμφανίστηκε όταν απολύθηκαν 19 φύλακες οι οποίοι εργάζονταν με ασφαλιστικά μέτρα και τα δικαστήρια δεν τους δικαίωσαν. Έτσι αποχώρησαν, αφήνοντας πίσω τους 3 μονίμους υπαλλήλους οι οποίοι δεν επαρκούν για τη λειτουργία του Μουσείου και εργάζονται πλέον ως προσωπικό ασφαλείας. Λέγεται πως σε οριακή κατάσταση λειτουργίας βρίσκονται και οι υπόλοιποι χώροι της ΛΓ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας. 

Χθες πάντως την είσοδο του Μουσείου «κοσμούσε» μια τεράστια πινακίδα που έγραφε ελληνικά και αγγλικά: «Από 31.03.2014 μέχρι νεωτέρας το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού». Οι προσπάθειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων για να μη φθάσουν στο κλείσιμο του μουσείου δεν είχαν αποτέλεσμα. Χθες όμως, μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, προκλήθηκε ταραχή στους ιθύνοντες και αργά το απόγευμα το προσωπικό ασφαλείας του μουσείου είχε την πληροφορία ότι σήμερα θα ανοίξει με τρεις υπαλλήλους που επρόκειτο να τους στείλει η Περιφέρεια, όχι το υπουργείο Πολιτισμού.

Όσον αφορά στους 33 προνομιούχους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που άνοιξαν προχθές με διευρυμένο ωράριο και παραπανίσιους φύλακες (π.χ. στο Μουσείο Ηρακλείου, που δεν έχει ανοίξει ακόμη ολόκληρο, τοποθετήθηκαν 70 συμβασιούχοι, ενώ εκλιπαρούν για ελάχιστους φύλακες τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στα Χανιά) μην περιμένετε να λειτουργούν από την πρώτη μέρα όλα στην εντέλεια, είχε προειδοποιήσει ο υπουργός Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος. Και πράγματι, στη Δήλο ήταν χθες στις θέσεις τους οι 30 νέοι αρχαιοφύλακες, αλλά για πωλητήριο ούτε λόγος, ενώ το αναψυκτήριο, άκρως απαραίτητο για λίγο νερό στην κάψα του καλοκαιριού, ακόμη ετοιμάζεται, όπως μας είπαν.


Πηγή: Ν. Κοντράρου-Ρασσιά, Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια