Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άνθρωπος και χρόνος στην κλασική τέχνη

Στα πλαίσια του Γ' Κύκλου Διαλέξεων του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης με θέμα : "Όψεις του Χρόνου: από τον μύ...


Στα πλαίσια του Γ' Κύκλου Διαλέξεων του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης με θέμα : "Όψεις του Χρόνου: από τον μύθο στον άνθρωπο και το όραμα" ο κ. Δ. Πλάντζος, Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα: «Άνθρωπος και χρόνος στην κλασική τέχνη» την Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. 

Η έννοια του χρόνου είναι μια ακόμη ανακάλυψη της αρχαιοελληνικής τέχνης του πέμπτου αιώνα π.Χ. Αν και τα κλασικά γλυπτά, οι εικονιστικές παραστάσεις των αγγείων ή οι πίνακες της ελληνικής ζωγραφικής φτάνουν ως εμάς «παγωμένα» στο εξιδανικευμένο ρεαλιστικό ιδίωμα που τα χαρακτηρίζει, εν τούτοις ο τρόπος που επιλέγουν να αναπαραστήσουν την ανθρώπινη μορφή δείχνει πόσο σημαντική ήταν η έννοια της χρονικής μετάβασης, της στιγμής, τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους θεατές τους. Μέσα από μια σειρά παραδειγμάτων θα επιχειρήσουμε την μελέτη αυτού του συχνά αγνοημένου, αν και τόσο καίριου, ποιοτικού στοιχείου της κλασικής τέχνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια