Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

H Google τιμά την παλαιοντολόγο Mary Anning

Πέρασαν 215 χρόνια από τη γέννησή της Στο κυνήγι των απολιθωμάτων και την παλαιοντολογία αφιέρωσε τη ζωή της η βρετανίδα Mary Anning...


Πέρασαν 215 χρόνια από τη γέννησή της
Στο κυνήγι των απολιθωμάτων και την παλαιοντολογία αφιέρωσε τη ζωή της η βρετανίδα Mary Anning, την οποία τιμά με το σημερινό λογότυπό της η Google.
H Anning γεννήθηκε το 1799 και το 1811, σε ηλικία μόλις 12 ετών, ανακάλυψε τον πρώτο σκελετό ιχθυόσαυρου, ενώ λίγο μετά βρήκε απολίθωμα πτεροδάκτυλου και ένα σωρό ακόμα σκελετούς και απολιθώματα.

Τα ευρήματα της μας επέτρεψαν να γνωρίσουμε τον κόσμο των προϊστορικών γιγάντων, των δεινοσαύρων. Από τις ανακαλύψεις της άλλαξαν πλήρως τα μέχρι τότε δεδομένα και οι γνώσεις της επιστήμης για την προϊστορική περίοδο αλλά και την ιστορία της γης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mary Anning όφειλε να παλέψει πολύ στη ζωή της για να βρει μία θέση στην κοινωνία της Βρετανίας του 19ου αιώνα, καθώς καταγόταν από φτωχή οικογένεια.

Η Mary Anning γεννήθηκε το 1799 στο Lime Regis στην Αγγλία, και απεβίωσε, δυστυχώς, από τη ζωή αρκετά νέα, το 1847 σε ηλικία 47 ετών αφήνοντας όμως πίσω της μια τεράστια επιστημονική παρακαταθήκη.


Πηγή: Newsbeast, NewsIt


Δεν υπάρχουν σχόλια