Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πανικός στο Μουσείο του Λούβρου από επέλαση αρουραίων

Το άγαλμα και... ο αρουραίος Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την επέλαση των ποντικών στο Λούβρο.


Το άγαλμα και... ο αρουραίος
Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την επέλαση των ποντικών στο Λούβρο.

Τουρίστες και Γάλλοι επισκέπτες του Μουσείου αναφέρουν ότι στους κήπους έξω από το Λούβρο τεράστιοι αρουραίοι κυκλοφορούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανάμεσα στα πόδια τους.

Η επιδρομή των αρουραίων στους περίφημους «Κήπους του Λούβρου» δεν έμεινε απαρατήρητη από τους τουρίστες που δεν σταματούν να σχολιάζουν το φαινόμενο σε facebook και twitter. Όπως αναφέρει η Le Parisiene οι τεράστιοι αρουραίοι εμφανίστηκαν στους κήπους του Λούβρου γιατί όσοι έκαναν πικ νικ στους κήπους του Κεραμεικού το Σαββατοκύριακο, ανάμεσα στο Λούβρο και στον Σηκουάνα, δεν φρόντισαν να μαζέψουν τα αποφάγια τους.

Απολαμβάνοντας γαλλική σαμπάνια και το αγαπημένο τους πατέ σε καφετέριες στους "Κήπους του Λούβρου", Γάλλοι και τουρίστες παρακολουθούν έντρομοι τα τρωκτικά να πηγαινοέρχονται ανενόχλητα τρώγοντας αποφάγια. Οι περισσότεροι εκφράζουν τον αποτροπιασμό και τη δυσφορία τους για την «επέλαση» των τρωκτικών σε ένα από τα πιο διάσημα ιστορικά αξιοθέατα του κόσμου.


"Είναι αηδιαστικό και όχι αυτό που θα περίμενε κανείς", σχολιάζει στο Twitter επισκέπτης από το Μπέρμινγχαμ της Βρετανίας και προσθέτει: "Εγώ πάντως δεν θα έτρωγα εκεί το φαγητό μου".

Άλλοι υποστηρίζουν πως το γεγονός οφείλεται στο ποτάμι που περνάει δίπλα από το Μουσείο και αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διαβίωση των τρωκτικών.  Οι κήποι στο Λούβρου είναι δέλεαρ για τα τρωκτικά καθώς τους εξασφαλίζουν πρόσβαση σε νερό. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, υπάρχουν κάποιοι από τους επισκέπτες που πιστεύουν ότι είναι το γεγονός «στημένο» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι του μουσείου έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν τη βοήθεια ιδιωτικής εταιρείας για να απομακρύνουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Το πρόβλημα πάντως έχει πάρει διαστάσεις στα διεθνή μέσα εν μέσω τουριστικής περιόδου και αναμένεται να πλήξει τα έσοδα του μουσείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια