Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Αργώ γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών

Εκδήλωση με τίτλο «Η Αργώ γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών», οργανώνει ο Δήμος Βόλου την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ...



Εκδήλωση με τίτλο «Η Αργώ γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών», οργανώνει ο Δήμος Βόλου την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ., στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Ειδικότερα, στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των πρακτικών των δύο Συνεδρίων  με θέμα «Αργοναυτική Εκστρατεία», που έγιναν στο Βόλο και την Τιφλίδα το 2008 και το 2009 αντίστοιχα, με οργάνωση της Ελληνικής και Γεωργιανής  Βουλής  και του Δήμου Βόλου και του βιβλίου του Γιώργου Σούρλα με τίτλο: «Με την Αργώ στην Αρχαία Κολχίδα μετά από 3.500 χρόνια». Επιπλέον, παρουσιάσεις που έγιναν πρόσφατα και στο πλαίσιο της 2ης Συνδιάσκεψης στη Βουλή (2 Ιουλίου 2014) από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες φιλίας Γεωργίας - Ελλάδας και τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Το βιβλίο του Γ. Σούρλα «Με την Αργώ στην Αρχαία Κολχίδα μετά από 3.500 χρόνια» αναφέρεται στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του μεγάλου θησαυρού της Αργοναυτικής Εκστρατείας, μιας μυθικής διαδρομής η οποία εν συνεχεία κατέστη παρακαταθήκη της αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όχι μόνο για το Βόλο και τη Μαγνησία αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τον Πρέσβη  της Γεωργίας D. Bakradze, τους πρώην Δημάρχους Βόλου Α. Βούλγαρη  και  Κ. Μήτρου,  τον Πρόεδρο  του Ινστιτούτου «ΝΑΥΔΟΜΟΣ»,  Α. Κούρτη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008» Χ. Γούσιο. Θα ακολουθήσουν  οι ομιλίες  από τον Γενικό  Γραμματέα  Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλα, την Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών Δρ. Β. Αδρύμη -  Σισμάνη και τον Πρόεδρο του  Γεωργιανού Ινστιτούτου Αθηνών,  Δρ. A. Mikhaberidze. Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση της νέας παραγωγής του Δήμου Βόλου για την τουριστική προβολή της Αργούς.

Η εκδήλωση θα εστιαστεί στο μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, ο οποίος αποτελεί κορυφαία διαχρονική επιλογή του αναπτυξιακού και πολιτιστικού σχεδιασμού του Δήμου Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η επιλογή του Δήμου Βόλου να κατασκευάσει ομοίωμα του μυθικού σκάφους «Αργώ», το πειραματικό ταξίδι του πλοίου που έγινε το 2008 και το πολιτιστικό ταξίδι το 2009 στη Μαύρη Θάλασσα, με τη συμβολή της Ελληνικού Κοινοβουλίου, έπειτα από πρωτοβουλία του Γιώργου Σούρλα. Στο πνεύμα αυτό εντάχθηκε και η αδελφοποίηση του Δήμου Βόλου τόσο με το Μπατούμι όσο και με το Πότι της Γεωργίας σε συνέχεια των δυο επιστημονικών συνεδρίων, στο Βόλο και την Τιφλίδα, στα οποία οι συμμετέχοντες διακεκριμένοι αρχαιολόγοι, ιστορικοί και ερευνητές από την Ελλάδα και τη Γεωργία τεκμηρίωσαν τις διαχρονικές σχέσεις των κατοίκων του Αιγαιακού χώρου με τον περίγυρο της Μαύρης Θάλασσας.


1 σχόλιο

  1. Justice wanted:
    http://archaeologynewsnetwork.blogspot.gr/2014/12/us-returns-ancient-artefacts-to-turkey.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+TheArchaeologyNewsNetwork+%28The+Archaeology+News+Network%29#.VI0_LHu4LTq
    These stolen artefacts from the Hellenistic and Classical era, a bronze arrow head, and a bronze belt buckle should be retaining to Greece. Miletos, Leukai and Phokai, are Greek cities for more than 4 thousand years.
    The Turkish occupation of Ionia for more and that 700 years, because even today they do not accept the fact that Ionia is the land of Greek philosophy and Ionia was Greek, that ignorance and their aim to twist of the true history that these were Greek cities describe them as occupants of Greek land and that does not give them the right to demand these stolen Greek artefacts.
    It is like returning Cypriot artefacts e.g. byzantine icons to the Turkey’s military force authorities in the occupied northern Cyprus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή