Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρ...



Την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για δεύτερη χρονιά έχουν τον τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου». 

Ελάτε στο Μουσείο και πάρτε μέρος δωρεάν στις θεματικές ξεναγήσεις, δείτε επιλεγμένα αντικείμενα και μάθετε πώς μετρούσαν το χρόνο στο Βυζάντιο. Ζητήστε το θεματικό φυλλάδιο με θέμα τη μέτρηση του χρόνου στο Βυζάντιο και περιηγηθείτε μόνοι σας το Μουσείο, παίρνοντας πληροφορίες για 10 επιλεγμένα αντικείμενα. Δύο σχολικά τμήματα Στ΄ Δημοτικού ή Α΄ Γυμνασίου μπορούν να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το χρόνο στο Βυζάντιο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 26 - Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Διάθεση φυλλαδίου θεματικής επίσκεψης στο Μουσείο με τίτλο "Τα πρόσωπα του Χρόνου: Μετρώντας το Χρόνο στο Βυζάντιο" με πληροφορίες για επιλεγμένα εκθέματα που αποκαλύπτουν τους τρόπους υπολογισμού του Χρόνου στο Βυζάντιο.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, 9.00 και 10.30

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Στ΄ Δημοτικού ή Α΄ Γυμνασίου: "Αλλοτινά και τωρινά πρόσωπα του χρόνου" (2 σχολικά τμήματα).
Δηλώσεις συμμετοχής στον τομέα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο τηλ. 2313 306476.

Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, 11.00-12.00

Δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες από αρχαιολόγο του Μουσείου με θέμα "Τα πρόσωπα του χρόνου: Μετρώντας το χρόνο στο Βυζάντιο". 

Για τις ξεναγήσεις απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Μιχαλοπούλου, καθημερινά 10.30 με 13.00 στο τηλ. 2313 306403.

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Επιμέλεια εκδηλώσεων

Ρ. Βεροπουλίδου, δρ αρχαιολογίας
Α. Τζιτζιμπάση, αρχαιολόγος
Ε. Φουρλίγκα, αρχαιολόγος-μουσειολόγος

Χορηγός

Σωματείο Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια