Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αντιμετωπίζοντας τον Χρόνο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

To εύρημα στα χέρια των συντηρητών Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει για να σας μυήσει στα μυ...


To εύρημα στα χέρια των συντηρητών
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει για να σας μυήσει στα μυστικά του αγώνα ενάντια στην φθορά του χρόνου στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Κυριακή, 28/9/14, 11 π.μ. – 1 μ.μ.

Χρόνος Φθοροποιός
Ο αγώνας των συντηρητών αρχαιοτήτων ενάντια στις φθορές του χρόνου

Μια επιτύμβια στήλη που βγήκε μόλις από το χώμα , ένας χάλκινος καθρέφτης, ένας ερυθρόμορφος αμφορέας. Οι αιώνες που πέρασαν τα πλήγωσαν, τα οξείδωσαν, τα έσπασαν. Εδώ αναλαμβάνουν δράση οι συντηρητές αρχαιοτήτων έχοντας να αντιπαλέψουν με έναν μεγάλο εχθρό, τον φθοροποιό χρόνο. Ελάτε να γνωρίσετε το έργο τους από κοντά.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. ανοίγει στο κοινό την αθέατη πλευρά του μουσείου, τα εργαστήρια συντήρησης. Οι συντηρητές παρουσιάζουν το έργο τους και οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συντήρηση ενός ευρήματος εξαιρετικής τέχνης από τις πρόσφατες σωστικές ανασκαφές της ΚΣΤ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Για πληροφορίες
Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, Χαριλάου Τρικούπη 31, τηλέφωνο 210 – 4590731

Η πήλινη τριποδική χύτρα του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαλαμίνας

Κυριακή, 28/9/14, 11 π.μ. – 1 μ.μ.

Από το Μαγειρείο στο Μουσείο. Οι περιπέτειες μιας πήλινης τριποδικής χύτρας
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νεανικό κοινό και οικογένειες.

Με αφορμή τις φανταστικές περιπέτειες μιας πραγματικής πήλινης τριποδικής χύτρας, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία ενός αντικειμένου από το σκάμμα έως τις προθήκες του μουσείου και να κατανοήσουν το έργο των συντηρητών αρχαιοτήτων.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούν τα εργαστήρια συντήρησης, θα συζητήσουν με τους συντηρητές και θα τους παρακολουθήσουν να συντηρούν ένα εύρημα. Τέλος θα λάβουν μέρος σε ένα βιωματικό εργαστήριο όπου με την καθοδήγηση των συντηρητών θα δοκιμάσουν να συγκολλήσουν και να συμπληρώσουν ένα σύγχρονο αγγείο.

(Στην φωτογραφία η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, η πήλινη τριποδική χύτρα που βρέθηκε στα Κανάκια της Σαλαμίνας και εκτίθεται στο τοπικό μουσείο)

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, Χαριλάου Τρικούπη 31, τηλέφωνο 210 – 4590731


Πηγή: ΚΣΤ' ΕΠΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια