Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κλείνουν ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης και το Μουσείο Νικόπολης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης Όσο οι αρχαιολογικές εργασίες στην Αμφίπολη Σερρών συνεχίζονται τραβώντας -και δικαιολογημένα- όλα...


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
Όσο οι αρχαιολογικές εργασίες στην Αμφίπολη Σερρών συνεχίζονται τραβώντας -και δικαιολογημένα- όλα τα φώτα της δημοσιότητας, ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Πρέβεζας, η Αρχαία Κασσώπη, στις πλαγιές του Ζαλόγγου, θα κλείσει για το κοινό από την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Για τον ίδιο λόγο, κλειστό θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας και το Μουσείο Νικόπολης στην είσοδο της πόλης της Πρέβεζας, το οποίο φιλοξενεί αποκλειστικά τα μεγαλοπρεπή ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η προϊσταμένη της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κυρία Χριστίνα Μερκούρη, είναι η εξής: «Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας , σας ενημερώνει, ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014, με θέμα "Τα πρόσωπα του χρόνου", δεν θα είναι πλέον επισκέψιμο για το κοινό, από την Πέμπτη 02.10.2014 και μέχρι νεωτέρας, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Κλειστός θα παραμείνει, επίσης, από την Πέμπτη 02.10.2014, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού και ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τα τελευταία δύο χρόνια η λειτουργία των δύο αρχαιολογικών χώρων αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Το εφετινό καλοκαίρι, ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης λειτούργησε με προσωπικό δύο ατόμων με τετράμηνες συμβάσεις, οι οποίες λήγουν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή, το Μουσείο διέθετε δύο άτομα μόνιμο προσωπικό, όμως ο ένας υπάλληλος φεύγει με μετάθεση και στον δεύτερο δόθηκε απόσπαση, με αποτέλεσμα να μην μείνει κανένας υπάλληλος για την συνέχιση της λειτουργίας του χώρου.

Για να καλυφθούν τα κενά, θα πρέπει να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση και να προσληφθούν νέοι συμβασιούχοι μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία που θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο μήνες. Σε άλλη περίπτωση, θα μπορούσε να διατεθεί προσωπικό από άλλες υπηρεσίες, πράγμα πολύ δύσκολο όμως όταν πολλοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία είναι ήδη υποστελεχωμένα.

Με δεδομένη λοιπόν την έλλειψη φυλακτικού προσωπικού, οι δύο χώροι κλείνουν τις πόρτες τους στις 2 Οκτωβρίου. Τραγική ειρωνεία σε μια χρονιά που πολύς λόγος γίνεται για τις άοκνες προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η οποία όμως σίγουρα δεν μπορεί να στηριχθεί όταν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία βάζουν λουκέτο.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια