Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ομαδικοί τάφοι της βυζαντινής περιόδου ανακαλύφθηκαν στην Αντιόχεια Πισιδίας

Μαζικοί τάφοι που ανακαλύφθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία της αρχαίας ελληνικής πόλης  Αντιόχειας της  Πισιδίας δημιούργησαν ένα ...




Μαζικοί τάφοι που ανακαλύφθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία της αρχαίας ελληνικής πόλης Αντιόχειας της Πισιδίας δημιούργησαν ένα μυστήριο για τους ειδικούς που εξετάζουν τους 24 ανθρώπινους σκελετούς. 



Ο χώρος, που βρίσκεται στη περιοχή Yalvac στη νότια τουρκική επαρχία Isparta, θωρείται μια από τις κοιτίδες του Χριστιανισμού. Οι ανασκαφές εκεί πέρυσι αποκάλυψαν μαζικούς τάφους σε δύο πηγάδια μιας βυζαντινής έπαυλης. 

Φέτος ένας άλλος μαζικός τάφος βρέθηκε στο χώρο και τα οστά 24 ανθρώπων εξετάζονται από ακαδημαϊκούς του πανεπιστημίου Burdur Mehmet Akif Ersoy, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχασαν τη ζωή τους από μια επιδημία μεταξύ του 6ου και του 9ου αιώνα. 

Ο επικεφαλής των ανασκαφών, καθηγητής Mehmet Özhanlı δήλωσε ότι δεν βρήκε κανένα σημάδι από οποιαδήποτε αιχμηρό αντικείμενο στα σκελετικά κατάλοιπα. 

«Πιθανότατα αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια επιδημία και τα πτώματα ρίχτηκαν τυχαία σε πηγάδια και καλύφθηκαν με χώμα και πέτρες. Φέτος βρήκαμε τρία πηγάδια όπου υπήρχε ένας μαζικός τάφος σε ένα από αυτά. Πιστεύουμε ότι ο τάφος αυτός ανήκε σε μια οικογένεια πέντε ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού ηλικίας έως τριών ετών», είπε ο Özhanlı.



Δεν υπάρχουν σχόλια