Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τριήμερο βιβλιοφιλικό παζάρι με τους θησαυρούς του ΕΛΙΑ

Στην οδό Θουκυδίδου, το μικρό δρομάκι της Πλάκας, υπάρχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παλιά σπίτια της Αθήνας, που χρόνια τώρα έχει απ...


Στην οδό Θουκυδίδου, το μικρό δρομάκι της Πλάκας, υπάρχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παλιά σπίτια της Αθήνας, που χρόνια τώρα έχει αποκαταστήσει υποδειγματικά (έργο του Αλέξανδρου Καλλιγά) το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης. Έχει μια υπέροχη εσωτερική αυλή και σκεπαστούς εξώστες, είναι ένα θραύσμα της παλιάς αθηναϊκής ζωής. Εκεί, θα γίνει το βιβλιοφιλικό παζάρι του ΕΛΙΑ, του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου, που από τότε που ένωσε την τύχη του με το ΜΙΕΤ συνεχίζει απρόσκοπτα.

Αγαπημένο σε όλους τους Αθηναίους, που εκτιμούν τη μνήμη και την ιστορία, μοναδικό δημιούργημα του αξέχαστου Μάνου Χαριτάτου, το ΕΛΙΑ μάς περιμένει για τρεις ημέρες και ανοίγει τα σεντούκια του και βγάζει θησαυρούς: βιβλία, περιοδικά, προγράμματα, εφημερίδες, αφίσες, καρτ ποστάλ, παρτιτούρες, μετοχές, όλον τον χάρτινο κόσμο του 19ου και του 20ού αιώνα που αγαπήσαμε και αγαπάμε. Και ακόμη, ραδιόφωνα και διάφορα αντικείμενα. 

Σημειώστε από τώρα τις ημερομηνίες: 

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. 
Σάββατο 8 Νοεμβρίου και Κυριακή 9 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Όπως γράφουν από το ΕΛΙΑ για να μας ενημερώσουν, θα βρούμε «μεγάλη ποικιλία εντύπων, τεκμηρίων και αντικειμένων που δεν βρίσκονται πια στην αγορά και στην καθημερινή ζωή. Μας μεταδίδουν όμως την αισθητική και την ατμόσφαιρα, τις επιστημονικές ζητήσεις, τις λογοτεχνικές προτιμήσεις, τα καλλιτεχνικά ρεύματα, την επικαιρότητα και την ψυχαγωγία της εποχής τους».

Στη Θουκυδίδου 13, στην Πλάκα, στο αίθριο του ΜΙΕΤ, με τιμές που αρχίζουν από 2, μόνο, ευρώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια